Uutiset / 31.05.2022

Kesäkuu tuo palkankorotuksia osalle jäseniä

Liiton neuvottelemat työehtosopimukset tuovat 1. kesäkuuta alkaen palkankorotuksia kahden sopimuksen piirissä oleville. Yleisradion ohjelmatyöntekijät Palkkoja korotetaan 1.6.2022 tai lähinnä sen jälkeen alkavan palkanmaksukauden alusta 1,6 % suuruisella yleiskorotuksella sekä 0,4 % suuruisella yrityskohtaisella erällä, jonka suuruus lasketaan tämän työehtosopimuksen piiriin kuuluvien työntekijöiden maaliskuun palkkasummasta. Sopimuksen piirissä on noin 2100 Journalistiliiton jäsentä Yhtyneet-sopimus Palkkioihin tulee 1.6. alkaen 2,0 prosentin korotus. Sopimuksen piirissä on noin 200 Yleisradion työsuhteista freelanceria. Uutista korjattu 3.6. Ylen ohjelmatyöntekijöiden yrityskohtainen erä on 0,4, ei 0,3 kuten uutisessa aiemmin luki. 

Katso myös

Kaikki uutiset

Kansan Uutiset tuli ainoana tapaamiseen freelancerien työn ehdoista

Tapaamisessa keskusteltiin mahdollisuudesta aloittaa neuvottelut freelancerien palkkioista ja työn ehdoista. Keskusteluita päätettiin jatkaa elokuussa Kansan Uutisten toimistolla.

Lehdistönvapaus rapautuu myös Euroopassa

Euroopan kansalaisvapauksien liitto Liberties varoittaa uudessa raportissaan autoritaarisuuden noususta ja demokratian heikkenemisestä Euroopassa. Näiden trendien seurauksena median vapaus EU:ssa on uhattuna. Erityisen uhanalaisia ovat yleisradioyhtiöt.

Liiton neuvottelemia palkan- ja palkkionkorotuksia Yleisradiossa 1.6.

Yleisradion työehtosopimus ja Yhtyneet-sopimus nostavat työntekijöiden palkkoja ja palkkioita.