Uutiset / 26.08.2022

Kenelle sinä antaisit Sananvapauden miekan?

Marras-joulukuun vaihteessa pidettävässä valtuuston vaihtokokouksessa jaetaan Journalistiliiton tunnustuspalkinnot merkittävistä journalistisista ansioista. Sananvapauden kunniastipendi annetaan liiton jäsenelle, joka on toiminut journalistina erityisen ansiokkaasti ja esimerkillisesti. Järjestöllisiä ansioita ei tällöin oteta huomioon. Stipendi on suuruudeltaan 5000 euroa ja siihen liittyy myös Sananvapauden miekka. Neljän vuoden välein jaettavalla stipendillä palkittiin viimeksi vuonna 2018 Jarno Liski ja Aishi Zidan. Stipendiaatit valitsee lautakunta, joka nyt pyytää jäsenyhdistyksiä, toimitusosastoja ja yksittäisiä henkilöitä nimeämään ehdokkaita stipendinsaajiksi. Ehdotuksissa kannattaa ottaa huomioon koko laaja jäsenkunta. Lähetä ehdotuksesi hyvine perusteluineen 3.10. mennessä lautakunnan sihteerille sähköpostilla kira.narhi (at) journalistiliitto.fi.  Lisätietoja saat puhelimella 0405661852.

Katso myös

Kaikki uutiset

Kansan Uutiset tuli ainoana tapaamiseen freelancerien työn ehdoista

Tapaamisessa keskusteltiin mahdollisuudesta aloittaa neuvottelut freelancerien palkkioista ja työn ehdoista. Keskusteluita päätettiin jatkaa elokuussa Kansan Uutisten toimistolla.

Lehdistönvapaus rapautuu myös Euroopassa

Euroopan kansalaisvapauksien liitto Liberties varoittaa uudessa raportissaan autoritaarisuuden noususta ja demokratian heikkenemisestä Euroopassa. Näiden trendien seurauksena median vapaus EU:ssa on uhattuna. Erityisen uhanalaisia ovat yleisradioyhtiöt.

Liiton neuvottelemia palkan- ja palkkionkorotuksia Yleisradiossa 1.6.

Yleisradion työehtosopimus ja Yhtyneet-sopimus nostavat työntekijöiden palkkoja ja palkkioita.