Uutiset / 30.01.2024

Journalistiliitto tukee Gazan journalisteja 5 000 eurolla

Gazan konfliktissa on kuollut yli 80 journalistia, joista suurin osa työtehtävissä. Human Rights Watchin tietojen mukaan Israel on myös ainakin kerran tähdännyt journalisteja tarkoituksella. Isku tapahtui lokakuussa Etelä-Libanonissa ja siinä kuoli yksi ja loukkaantui kuusi journalistia. Israel ei ole saattanut ketään vastuuseen iskusta.

Journalistiliitto tuomitsee journalistien surmat ja yhtyy kansainvälisten järjestöjen vaatimuksiin siitä, että Israelin on tehtävä kaikkensa, jottei journalisteja ja muita siviilejä kuolisi.

”Gaza on yksi maailman pahimmista paikoista journalisteille. Menossa olevan konfliktin aikana siellä on kuollut jo lähes sata journalistia poikkeuksellisen lyhyessä ajassa”, sanoo Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho.

Journalistiliiton hallitus päätti lahjoittaa 5 000 euroa tanskalaisen International Media Supportin (IMS) ylläpitämälle rahastolle. Rahasto tukee Gazan journalisteja muun muassa kustantamalla työvälineitä, turvaliivejä ja -kypäriä sekä tarjoaa psykososiaalista tukea.

”Journalistiliitto haluaa tukea Gazassa tehtävää journalismia. Sen ansiosta maailma saa tietää mitä konfliktialueella tapahtuu”, Aho perustelee lahjoitusta.

International Media Supportin nettisivuille.

Committee to Protect Journalists -järjestö seuraa myös Gazan journalistien tilannetta.

Journalistiliiton kannanottoja ja uutisia aiheesta:

Toimittajat ilman rajoja: Toimittajien surmat vähentyneet – Gaza karmea piikki 14.12.2023

Journalistiliitto: Gazan sota on tragedia myös journalisteille 8.11.2023

Gazan sodassa kuollut vähintään 23 journalistia 26.10.2023


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.