Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Journalistiliiton itsensätyöllistäjien neuvottelukunta oli koolla liiton toimistolla.

Journalistiliitto lähestyy suoraan Medialiiton jäsenyrityksiä itsensätyöllistäjien neuvottelujen käynnistämiseksi

Journalistiliiton itsensätyöllistäjien neuvottelukunta käsitteli torstaina 12.10. kokouksessaan tällä viikolla varmistunutta tietoa, että Medialiitto ei neuvottele kollektiivisesti itsensätyöllistäjien palkkioista ja vähimmäistyöehdoista.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston blogikirjoituksessa 13.9. avatusta viranomaisen näkemyksestä huolimatta Medialiitto ei ole muuttanut kantaansa.

”Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Medialiitto heittää jäsenyrityksensä Journalistiliiton syliin”, Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen sanoo.

Neuvottelukunta kävi läpi vaihtoehtoja neuvottelujen käynnistämiseksi mediayritysten kanssa. Medialiitto on kertonut Journalistiliitolle, että se ei ota kantaa mediayritysten ja Journalistiliiton välisiin neuvotteluihin.

Savolainen muistuttaa Kilpailu- ja kuluttajaviraston kannasta, että työnantajayritysten yhteistyö kollektiivisista neuvotteluista kieltäytymiseksi voisi olla kilpailulain kieltojen vastaista. Virasto kannustaa kollektiiviseen, avoimeen neuvottelemiseen työn tekemisen olosuhteista.