Uutiset / 12.10.2023

Journalistiliitto lähestyy suoraan Medialiiton jäsenyrityksiä itsensätyöllistäjien neuvottelujen käynnistämiseksi

Journalistiliiton itsensätyöllistäjien neuvottelukunta oli koolla liiton toimistolla. Kuva:
Journalistiliiton itsensätyöllistäjien neuvottelukunta käsitteli torstaina 12.10. kokouksessaan tällä viikolla varmistunutta tietoa, että Medialiitto ei neuvottele kollektiivisesti itsensätyöllistäjien palkkioista ja vähimmäistyöehdoista. Kilpailu- ja kuluttajaviraston blogikirjoituksessa 13.9. avatusta viranomaisen näkemyksestä huolimatta Medialiitto ei ole muuttanut kantaansa. ”Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Medialiitto heittää jäsenyrityksensä Journalistiliiton syliin”, Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen sanoo. Neuvottelukunta kävi läpi vaihtoehtoja neuvottelujen käynnistämiseksi mediayritysten kanssa. Medialiitto on kertonut Journalistiliitolle, että se ei ota kantaa mediayritysten ja Journalistiliiton välisiin neuvotteluihin. Savolainen muistuttaa Kilpailu- ja kuluttajaviraston kannasta, että työnantajayritysten yhteistyö kollektiivisista neuvotteluista kieltäytymiseksi voisi olla kilpailulain kieltojen vastaista. Virasto kannustaa kollektiiviseen, avoimeen neuvottelemiseen työn tekemisen olosuhteista.  

Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.