Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Journalistiliiton valtuusto vaatii hallitusta auttamaan afganistanilaisia toimittajia

Journalistiliiton valtuusto vetoaa Suomen hallitukseen afganistanilaisten toimittajien auttamiseksi ulos Afganistanista. Meillä on velvollisuus auttaa niitä, jotka ovat nyt hengenvaarassa tehtyään yhteistyötä suomalaisten tiedotusvälineiden ja toimittajien kanssa. Näitä avuntarvitsijoita on tiettävästi noin kaksikymmentä.

Kaikki ulkomaalaisten kanssa työtä tehneet ovat Afganistanissa tällä hetkellä vaarassa. Etenkin afganistanilaisten naisjournalistien asema on äärimmäisen vaarallinen.

Suomi esiintyy mielellään ihmisoikeuksien puolustajana, mutta suomalaistahojen kanssa yhteistyötä tehneet afganistanilaiset journalistit ovat edelleen Afganistanissa. Mitään päätöksiä heidän auttamisekseen ei ole vielä tehty. Monet muut maat kuten Yhdysvallat, Kanada, Ranska ja Saksa tekivät jo kriisin alkuvaiheessa päätöksen auttaa esimerkiksi toimittajia ja kansalaisaktivisteja.

Vastauksena pohjoismaisten journalistiliittojen vetoomukseen ulkoministeri Pekka Haavisto on luvannut, että Suomi voi tarkastella mahdollisuuksia auttaa afganistanilaisia journalisteja ja media-alan ammattilaisia sekä suomalaisia tiedotusvälineitä avustaneita henkilöitä.

Suomen Journalistiliiton valtuusto vaatii, että tarkastelun sijaan Suomen hallitus ryhtyy käytännön toimiin ja tekee poliittisen päätöksen ottaa vastaan suomalaisten kanssa yhteistyötä tehneitä journalisteja.