Uutiset / 11.03.2021

Journalistiliiton juhladokumentti valmis: osallistu ensi-iltaan 23.3.

Journalistiliiton satavuotissyntymäpäivän kunniaksi tehty juhladokumentti saa ensi-iltansa tiistaina 23. maaliskuuta. Noin viisitoistaminuuttinen dokumentti kertaa liiton historiaa, luotaa liitolle ja jäsenille tärkeitä teemoja sekä katsoo tulevaankin. Elokuvan on liitolle toteuttanut Gimmeyawallet Productions -tuotantoyhtiö. Dokumentissa journalismista, journalisteista ja sananvapaudesta kertovat muun muassa tasavallan presidentti Sauli Niinistö, kirjailija Rosa Liksom, suunnittelija ja kuvittaja Ville Tietäväinen, koreografi ja tanssija Jorma Uotinen sekä Yleisradion toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila. Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho ja edunvalvontajohtaja Petri Savolainen avaavat dokumentissa liiton toimintaa ja merkitystä. Dokumentin ensi-iltaa vietetään 23.3. klo 17 alkavassa etätapahtumassa. Zoomissa järjestettävään tapahtumaan voi ilmoittautua Tapahtumakoneessa. Tapahtumaan mahtuu 300 osallistujaa. Tilaisuuden avaa Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho, minkä jälkeen katsomme dokumentin. Elokuvaelämyksen jälkeen käydään kaksi ajankohtaista keskustelua. Toimittajat Salla Vuorikoski ja Lauri Nurmi keskustelevat lehdistönvapauden tilasta otsikolla ”Suomi on vapaa maa – onhan?” Entinen toimittaja ja viestijä, nykyinen viestintätoimiston pomo Katri Makkonen ja toimittaja-kirjailija-somevaikuttaja Ina Mikkola keskustelevat mediatyöläisen useista rooleista ja niiden välillä tasapainottelemisesta otsikolla ”Kaikkien alojen asiantuntija”. Keskustelut juontaa Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson. Illan kruunaa stand up -koomikko Tomi Haustola. Uutista muutettu 22.3.: illan koomikko on vaihtunut, aiemmin kerrotun Eeva Vekin tilalla nähdään Tomi Haustola. Ilmoittaudu tapahtumaan viimeistään perjantaina 19.3. Journalistiliiton Tapahtumakoneessa. Ilmoittautuneille lähetetään 22.3. sähköpostissa Zoom-linkki tapahtumaan.  

Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.