Uutiset / 09.12.2013

Joulukortti vapaan journalismin puolesta!

Viestintä ja kehitys-säätiö (Vikes) ja hitaan journalismin verkkopalvelu Long Play lanseeraavat täksi jouluksi sananvapauslahjan. Lahjan tuotolla tuetaan Vikesin sananvapaustyötä maailmalla ja Long Playn laatujournalismia kotimaassa.

Lahjan saaja saa luettavakseen valinnaisen Long Play -artikkelin.

– Sananvapaus koskettaa jokaista meistä ja tällä aineettomalla lahjalla voit paitsi tukea hyvää journalismia, myös saada itsellesi laadukasta luettavaa. Long Play on ainutlaatuinen palvelu, josta löytyy hienoja juttuja neuropsykologiasta homoerotiikkaan ja kansainvälisten kaivosyhtiöiden toimintaan Suomessa, Vikesin toiminnanjohtaja Salla Nazarenko sanoo.

– Meidän työmme puolestaan mahdollistaa laatujournalismin tekemisen siellä, missä se on varsin vaikeaa. Vikes mm. tukee tutkivan journalismin koulutuksia Nepalissa ja Nicaraguassa. Vikesin hankkeiden kouluttamat journalistit ovat esimerkiksi paljastaneet korruptiota koululaitoksessa sekä tarttuneet ympäristötuhoihin Nigerian öljytuotantoalueilla.

Lahjan ostaja saa valita 10 euron hintaisen sähköisen kortin ja 14 euron painetun joulukortin välillä.

Sananvapausaiheiset joulukortit piirsivät Fingerporista tunnettu sarjakuvataiteilija Pertti Jarla sekä kuvittaja Inari Savola.

Sananvapauslahjaa voi ostaa osoitteesta kauppa.longplay.fi.

Lisää tietoa Long Playn ja Vikesin toiminnasta löytyy osoitteista www.longplay.fi ja www.vikes.fi.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.