Jäsenyys

Jäsenemme työskentelevät lehtien, radion, television, elokuvatuotannon, kustannusalan ja viestintäyhtiöiden palveluksessa ja yrittäjinä.

Jäsenyydestä on hyötyä

Journalistiliitto huolehtii, että saat ne oikeudet ja edut, jotka sinulle kuuluvat. Journalistiliitto sopii jäsenilleen palkankorotukset, lakia paremmat työajat ja työttömyysturvan.

Lakineuvonta

Jäseneksi voit liittyä, jos saat suurimman osan tuloistasi journalistisesta työstä, media-alalta, kustannusalalta tai viestintätyöstä, olet freelancer, joka saa suurimman osan tuloistaan journalistisesta työstä, media-alalta, kustannusalalta tai viestintätyöstä, olet alan opettaja tai tutkija tai olet media-alan ammattiin opiskeleva.

Jäsenmaksuja vastaan saat merkittäviä etuja. Maksusi riippuu sen mukaan, millainen työ sinulla on. Voit maksaa jäsenmaksusi e-laskulla, joka tilataan verkkopankista pankin antamien ohjeiden mukaan hakusanalla “Journalistiliitto”.

Muista pitää yhteystietosi liiton jäsenrekisterissä ajan tasalla. Näin varmistat, että saat tietoa koulutuksista ja eduista. Ajantasaiset yhteystiedot tarvitaan myös siihen, että tavoitamme sinut tarvittaessa työehtosopimusneuvottelujen aikana.

500
Yli 500 luottamushenkilöä valvoo ja ajaa Journalistiliiton jäsenten etua työpaikoilla ympäri Suomea. He neuvovat, viestivät ja neuvottelevat.

Liitolta toivotaan vahvaa edunvalvontaa

Journalistiliiton jäsenet pitävät liiton tärkeimpinä tehtävinä jäsenten ansiotason turvaamista työehtosopimuksin, lakineuvontaa, ammattietiikan vaalimista ja alan arvostuksen nostamista.