Uutiset / 08.12.2011

Järjestötyön sankarit palkittiin

Ansiomerkit luovuttanut puheenjohtaja Arto Nieminen totesi, että Suomen Journalistiliiton ansiomerkin myöntämisperusteet ovat erittäin vaativat – niinpä saajilta edellytetään poikkeuksellisia ansioita.

Tamperelainen freetoimittaja Terhi Friman on alueensa free-alueosaston ja paikallisen pressiklubin aktiivi. Hän on myös toiminut aikanaan SJL:n Freelancer-osaston hallituksessa sekä kuulunut liiton valtuustoon ja kahteen valiokuntaan.

Oululainen Matti Heikura on 11. kautta Pohjois-Suomen Sanomalehtiyhdistyksen puheenjohtaja. Hän on myös vaikuttanut vuosia Kalevan pääluottamusmiehenä ja SJL:n valtuutettuna. Myös työttömyyskassa ja Nuorsuomalainen Sanomalehtimiesliitto ovat Heikuran meriiteissä.

RTTL:n asiamiehenä 1974-2009 vaikuttanut Arja Hellman näki yhdistyksen jäsenmäärän kasvun muutamasta sadasta lähes viiteentuhanteen. Hellmania on kiitetty korvaamattomaksi tiedonvälittäjäksi RTTL:n jäsenistön ja Journalistiliiton välillä. Hän on myös vaikuttanut työttömyyskassan edustajistossa ja ollut Helsingin Pressiklubin sihteeri.

Jo Uuden Suomen pakinoitsijana suosittu Seppo Kaisla on ollut Iltalehden toimitusosaston ja HSY:n aktiivi. Hänen asiantuntemustaan on tarvittu mm. järjestövalmiuden rakentamisessa. Valtuustossakin Kaisla oli pidetty sanankäyttäjä.

Oululainen lehtikuvaaja Juhani Kemi johti Suomenmaan toimitusosastoa ja Pohjois-Suomen Sanomalehtimeisyhdistystä. Hän toimi vuosikymmenen Journalistiliiton hallituksessa ja teki ammattikuntaa suuresti hyödyttänyttä työtä Jokes-säätiön puheenjohtajana.

Aamulehdessä lähes 30 vuotta työskennellyt Tero Kuronen oli aiemmin kahden toimituksen luottamustehtävissä sekä Satakunnan yhdistyksen hallituksessa. Sen jälkeen hän on toiminut kahdesti Tampereen yhdistyksen, nykyisin PJY:n puheenjohtajana.

Pitkä päivätyö Itä-Suomen yhdistyksen ja liiton luottamustoimissa on Hannu Ojalan ansiolistalla. Imatralla Etelä-Saimaan aluetoimituksen esimiehenä työskentelevä Ojala on vaikuttanut myös liiton itäisten jäsenyhdistysten yhteistyössä.

Petri Parppei on toiminut 17 vuotta Länsi-Suomen toimituksen pääluottamusmiehenä. Koko viime vuosikymmenen hän oli satakuntalaisten liittovaltuutettu. Parppei tunnetaan todellisena yhteishengen luojana kotimaakunnassaan.

Edelleen valtuustossa vaikuttava Aapo Parviainen on käynyt läpi lähes kaikki mahdolliset journalistien järjestötoiminnan tasot osastosta yhdistykseen ja valiokunnista valtuustoon. RTTL:n puheenjohtaja hän oli 2003-2007.

Auranmaan Viikkolehden toimittaja Päivi Perkiö on ollut ay-aktiivi vuodesta 1983. TSY:n alueosaston hallituksessa hän oli yli 15 vuotta ja puheenjohtajana seitsemän. Yhdistyksen hallituksessa kului viisi kautta. Liitossa Perkiö on tuttu mm. valtuustosta, järjestövaliokunnasta ja t-kassan edustajistosta.

Pohjoiskarjalainen freelancer Matti Ronkainen oli valtuustossa yhteensä kahdeksan vuotta, ensin Pohjois-Karjalan ja sitten uuden Free-yhdistyksen edustajana. Liittohallituksessa hän oli 2002-2006. Ronkainen on liiton freestrategian valmistelija ja hänen aloitteestaan liitto perusti järjestötekopalkintonsa.

Jaana Savolainen toimi kahdeksan vuotta Helsingin Sanomien pääluottamusmiehenä. Hän on osallistunut tiiviisti lehdistön tes-valmisteluun.

Liisa Taavitsainen oli jo 70-luvulla perustamassa Kuusankosken Sanomien toimitusosastoa. Elämäntyö on sujunut Kouvolan Sanomissa mm. pääluottamusmiehen ominaisuudessa. Hän on konsernitoiminnan uranuurtaja ja myös arvostettu toiminnastaan liittovaltuustossa.

Ansiomerkin saajista yksitoista oli paikalla ottamassa vastaan huomionosoitusta.

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.