Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Journalistiliittoon 2015 liittynyt freelance-toimittaja Jari Hanska on turvautunut useasti liiton apuun etenkin julkisuuslakia koskevissa kysymyksissä. Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen

Jari Hanska: ”Jäsenyys on ollut hintansa väärti”

”Päätin liittyä Journalistiliittoon niihin aikoihin, kun sain Ylen viestintäjohtajalta moitteita 2015 ilmestyneestä Porttikielto Poriin -dokumenttisarjastamme. Kyselin liitosta juridisia näkökulmia ja neuvoja Journalistin ohjeiden tulkintaan. Myös Eduskunta III -näytelmämme taustatutkimus oli tuolloin alkamassa. Kyse oli dokumenttiteatterista, joka ei ole ihan perinteinen journalismin laji.

Ajattelin, että journalistiseen yhteisöön on hyvä kuulua myös ammattiliiton jäsenyyden kautta.

Liiton palveluista on ollut myöhemminkin hyötyä, esimerkiksi silloin kun sain porttikiellon valtiovarainministeriöön. Kun sain sähköpostin, että ministeriössä ei ole minua kohtaan luottamusta, soitin ensimmäisenä liiton lakimiehelle. Hänen asiantuntemuksestaan oli suunnattomasti hyötyä tehdessämme valitusta oikeusasiamiehelle, joka myöhemmin totesikin ministeriön toimineen tapauksessani epäasianmukaisesti.

Julkisuuslakiin liittyvät neuvojen lisäksi olen saanut liitosta apua myös freetyön hinnoittelussa – joissain epätyypillisissä hankkeissa vastausta ei ole löytynyt valmiista palkkiotaulukoista. Liiton koulutustilaisuudet puolestaan ovat auttaneet verkostoitumaan muiden freelancereiden kanssa.

Nyt kun miettii, niin onhan jäsenyys ollut hintansa väärti.”

 

Julkaistu 15.8.2017