Uutiset / 22.11.2017

ICT-alan lakonsovittelu viivyttää SJL:n neuvotteluita

Elokuva- ja tv-tuotantojen työehtosopimusneuvottelut ovat viivästyneet ICT-alan lakonsovittelun takia. Jo neljä neuvottelutapaamista on jouduttu perumaan työnantajajärjestö Paltan sovittelukiireiden vuoksi. MTV:lle uutisia tuottavan Mediahub Helsingin tes-neuvotteluissa on samasta syystä jouduttu perumaan yksi tapaaminen. Uusia neuvotteluaikoja elokuva- ja tv-tuotannoille on sovittu jälleen torstaista 23.11. alkaen. Mediahubin neuvotteluaikataulut täydentyvät viikon 47 loppupuolella. Näillä sopimusaloilla on oltu sopimuksettomassa tilassa marraskuun alusta asti. ”Neuvotteluja on tarkoitus jatkaa hyvässä hengessä, ja ennen niiden loppumista noudatetaan päättyneitä työehtosopimuksia”, sanoo Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen. Palta on mukana myös Yleisradion ohjelmatyöntekijöitä koskevissa neuvotteluissa, mutta niihin ICT-alan tilanne ei ole toistaiseksi juurikaan vaikuttanut. Journalistiliitto, Palta ja Yleisradio ovat neuvotelleet alkuperäisessä aikataulussa.

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.