Uutiset / 18.05.2017

Hanne Aho valtuustolle: ”Ylen johto tarvitsee nyt nöyryyttä”

Ordförande Hanne Aho talade på fullmäktiges vårmöte och tog upp bland annat Yle, frilansarnas arbetsvillkor och höstens förhandlingar om nya kollektivavtal. Kuva:
”Yleisradiossa mylly on ollut monelle henkilökohtaisesti kohtuuttoman kova viime kuukausina”, sanoi Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho ajankohtaiskatsauksessaan liiton valtuuston kevätkokouksessa. Ahon mukaan yleläisten mielessä on ollut joka päivä paitsi yt-neuvottelut, myös valtava Ylen ympärillä käyty keskustelu. Aho puhui aiheesta myös edellisillan A-teemassa TV1:llä. ”On muistettava, että Yle on yhtiö, jossa on satoja ammattinsa hyvin osaavia ohjelmatyöntekijöitä. Keskustelu siitä, onko talon johto estänyt julkaisemasta tietoja johtavista poliitikoista tai toiminut heidän painostaminaan, koskee suoraan vain pientä osaa heistä. Silti varjo lankeaa kaikkien ylle.” Puheenjohtaja Aho arvioi puheessaan valtuustoviikon maanantaina julkaistua Yle-selvitystä. ”Selkeä viesti raportissa oli, että Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksessa on sekä organisatoorisia että journalistiseen julkaisemiseen liittyviä ongelmia. Muissa toimituksissa tällaista ei oltu havaittu.” Hän huomautti, että Yleisradio on Suomen suurin mediatalo ja sen tekemä journalismi tavoittaa Suomen joka kolkan. Hänen mukaansa on erittäin tärkeää, että Yleisradioon voi jatkossakin luottaa ja että jokainen yleläinen voi tiukan paikan tullen luottaa esimiehensä tukeen. ”Johdolta tarvitaan nyt suurta nöyryyttä ja valtavaa halua tehdä muutoksia”, Aho totesi.

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.