Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Ordförande Hanne Aho talade på fullmäktiges vårmöte och tog upp bland annat Yle, frilansarnas arbetsvillkor och höstens förhandlingar om nya kollektivavtal.

Hanne Aho valtuustolle: ”Ylen johto tarvitsee nyt nöyryyttä”

”Yleisradiossa mylly on ollut monelle henkilökohtaisesti kohtuuttoman kova viime kuukausina”, sanoi Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho ajankohtaiskatsauksessaan liiton valtuuston kevätkokouksessa.

Ahon mukaan yleläisten mielessä on ollut joka päivä paitsi yt-neuvottelut, myös valtava Ylen ympärillä käyty keskustelu. Aho puhui aiheesta myös edellisillan A-teemassa TV1:llä.

”On muistettava, että Yle on yhtiö, jossa on satoja ammattinsa hyvin osaavia ohjelmatyöntekijöitä. Keskustelu siitä, onko talon johto estänyt julkaisemasta tietoja johtavista poliitikoista tai toiminut heidän painostaminaan, koskee suoraan vain pientä osaa heistä. Silti varjo lankeaa kaikkien ylle.”

Puheenjohtaja Aho arvioi puheessaan valtuustoviikon maanantaina julkaistua Yle-selvitystä.

”Selkeä viesti raportissa oli, että Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksessa on sekä organisatoorisia että journalistiseen julkaisemiseen liittyviä ongelmia. Muissa toimituksissa tällaista ei oltu havaittu.”

Hän huomautti, että Yleisradio on Suomen suurin mediatalo ja sen tekemä journalismi tavoittaa Suomen joka kolkan. Hänen mukaansa on erittäin tärkeää, että Yleisradioon voi jatkossakin luottaa ja että jokainen yleläinen voi tiukan paikan tullen luottaa esimiehensä tukeen.

”Johdolta tarvitaan nyt suurta nöyryyttä ja valtavaa halua tehdä muutoksia”, Aho totesi.