Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Suomen Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho. Kuvaaja Hanna-Kaisa Hämäläinen.

Hanne Aho jatkaa Journalistiliiton puheenjohtajana

Hanne Aho muistuttaa, että median toimintaedellytysten parantaminen auttaa suoraan myös niille työskenteleviä.

Hanne Aho jatkaa Journalistiliiton puheenjohtajana myös tulevan nelivuotiskauden 2019-2022. Journalistiliiton valtuusto päätti asiasta järjestäytymiskokouksessaan torstaina 13. joulukuuta Helsingin Paasitornissa.

Aho valittiin Journalistiliiton puheenjohtajaksi vuoden 2014 joulukuussa. Hän työskenteli ennen Journalistiliittoon tuloaan Suomen Kuvalehden graafikkona. Hän on toiminut myös muun muassa Suomen Aikakauslehdentoimittajain Liiton puheenjohtajana, Otavamedian pääluottamusmiehenä ja Sipoon kunnanvaltuutettuna (sd.).

Puheenjohtaja Aho sanoo Journalistiliiton olevan jatkossakin olemassa edunvalvontaa varten.

”Tärkein tehtävämme on pitää kiinni työehdoista ja pyrkiä parantamaan niitä”, Aho sanoo.

”Hyvien työehtosopimusten lisäksi meidän tulee työskennellä niiden eteen, joiden asema on heikompi. Itsensätyöllistäjien ja erilaista silpputyötä tekevien tilanteen parantaminen on tärkeää. Suomalaisen yhteiskunnan pitää kohdella kaikkia työtätekeviä samalla tavalla.”

Hanne Aho muistuttaa, että median toimintaedellytysten parantaminen auttaa suoraan myös niille työskenteleviä.

”Median toimintaympäristö on Suomessa pohjoismaisittain huono. Digiarvonlisäveron lasku sekä MTV:n ja STT:n uutistuet ovat hyvä alku, mutta Suomeen tarvitaan kokonaissuunnitelma siitä, miten media-alaa tuetaan pitkäjänteisesti.”