Uutiset / 13.12.2018

Hanne Aho jatkaa Journalistiliiton puheenjohtajana

Suomen Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho. Kuvaaja Hanna-Kaisa Hämäläinen. Kuva:
Hanne Aho jatkaa Journalistiliiton puheenjohtajana myös tulevan nelivuotiskauden 2019-2022. Journalistiliiton valtuusto päätti asiasta järjestäytymiskokouksessaan torstaina 13. joulukuuta Helsingin Paasitornissa. Aho valittiin Journalistiliiton puheenjohtajaksi vuoden 2014 joulukuussa. Hän työskenteli ennen Journalistiliittoon tuloaan Suomen Kuvalehden graafikkona. Hän on toiminut myös muun muassa Suomen Aikakauslehdentoimittajain Liiton puheenjohtajana, Otavamedian pääluottamusmiehenä ja Sipoon kunnanvaltuutettuna (sd.). Puheenjohtaja Aho sanoo Journalistiliiton olevan jatkossakin olemassa edunvalvontaa varten. ”Tärkein tehtävämme on pitää kiinni työehdoista ja pyrkiä parantamaan niitä”, Aho sanoo. ”Hyvien työehtosopimusten lisäksi meidän tulee työskennellä niiden eteen, joiden asema on heikompi. Itsensätyöllistäjien ja erilaista silpputyötä tekevien tilanteen parantaminen on tärkeää. Suomalaisen yhteiskunnan pitää kohdella kaikkia työtätekeviä samalla tavalla." Hanne Aho muistuttaa, että median toimintaedellytysten parantaminen auttaa suoraan myös niille työskenteleviä. ”Median toimintaympäristö on Suomessa pohjoismaisittain huono. Digiarvonlisäveron lasku sekä MTV:n ja STT:n uutistuet ovat hyvä alku, mutta Suomeen tarvitaan kokonaissuunnitelma siitä, miten media-alaa tuetaan pitkäjänteisesti.”

Katso myös

Kaikki uutiset

Kansan Uutiset tuli ainoana tapaamiseen freelancerien työn ehdoista

Tapaamisessa keskusteltiin mahdollisuudesta aloittaa neuvottelut freelancerien palkkioista ja työn ehdoista. Keskusteluita päätettiin jatkaa elokuussa Kansan Uutisten toimistolla.

Lehdistönvapaus rapautuu myös Euroopassa

Euroopan kansalaisvapauksien liitto Liberties varoittaa uudessa raportissaan autoritaarisuuden noususta ja demokratian heikkenemisestä Euroopassa. Näiden trendien seurauksena median vapaus EU:ssa on uhattuna. Erityisen uhanalaisia ovat yleisradioyhtiöt.

Liiton neuvottelemia palkan- ja palkkionkorotuksia Yleisradiossa 1.6.

Yleisradion työehtosopimus ja Yhtyneet-sopimus nostavat työntekijöiden palkkoja ja palkkioita.