Uutiset / 28.10.2016

Hae matka-apurahaa Strasbourgiin

Euroopan parlamentti myöntää LUX-palkinnon vuosittain ajankohtaiselle ja eurooppalaista identiteettiä luotaavalle elokuvalle, joka valitaan kymmenen parhaan joukosta.

Tämän vuoden LUX-palkinnosta kilpailevat kolme finalistia; Leyla Bouzidin Kun silmäni avaan (À Peine J’Ouvre les Yeux), Claude Barrasin Elämäni kurpitsana (Ma Vie de Gourgette) sekä Maren Aden Toni Erdmann. Nämä monisäikeiset tarinat, jotka ovat osoitus työlleen omistautuneiden ja lahjakkaiden nuorten elokuvaohjaajien luomiskyvystä, esitetään viidensillä LUX FILM DAYS -elokuvapäivillä. Kolme finalistielokuvaa kertoo kukin koskettavan tarinan nuoren sukupolven silmin. Nämä nuoret rakentavat identiteettiään hyvin erilaisissa ympäristöissä - arabikevään aattona, lastenkodissa ja liikemaailmassa.

Myös katsojilla on mahdollisuus äänestää suosikkiaan. Yksi suosikkiaan äänestäneistä osallistujista saa kutsun ensi vuoden Karlovy Varyn elokuvajuhlille heinäkuussa 2017 ja saa julkistaa Yleisön suosikki -kunniamaininnan voittaneen elokuvan nimen.

Äänestä parasta elokuvaa

Toimittajat voivat hakea matka-apurahaa seminaariin Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimiston kautta. Parlamentti korvaa seminaariin valittujen kohtuulliset matkakustannukset ja päivärahan kahdelta yöltä. Perustellusta syystä voi saada kolmannen päivärahan. Korvaus maksetaan käytettyjä matkalippuja ja kuitteja vastaan.

Lähetä hakemuksesi viimeistään maanantaina 7.11. klo 12 sähköpostitse osoitteella ephelsinki(at)europarl.europa.eu.

Kirjaa hakemukseesi: 

- yhteystiedot: nimi, media, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite
- jos olet freelancer-toimittaja, kerro mihin teet juttuja

- perustelut, miksi juuri sinut pitäisi valita toimittajaseminaariin

- kerro myös, oletko aiemmin ollut tutustumassa parlamenttiin (tai muihin toimielimiin) Strasbourgissa tai Brysselissä.

Lisätietoja: Lehdistötiedottaja Niina Saloranta / Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimisto, email: niina.saloranta(at)europarl.europa.eu, puh. 09-62204521.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.