Uutiset / 17.11.2021

Eveliina Heinilä aloitti juristina liiton toimistossa

Eveliina Heinilä on aloittanut työnsä juristina Journalistiliiton toimistossa. Hänen tehtäviinsä kuuluu itsensätyöllistäjien edunvalvonta, kustannustoimittajien työehtosopimuksesta neuvottelu, freelancerien koulutusasiat ja tietosuoja-asiat. Heinilä jatkaa toisen työnantajan palvelukseen siirtyneen Hannu Hallamaan tehtäväkenttää. Mitä olet tehnyt ennen liittoon tuloasi? ”Työskentelin juristina Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry:ssä, jossa työnkuvaani kuului muun muassa jäsenistön avustaminen tekijänoikeusasioissa, oikeudellisten kirjelmien laatiminen, edunvalvonta sekä kouluttaminen ja yleinen tekijänoikeusneuvonta. Ennen valmistumista hankin monipuolista työkokemusta opintojen ohessa harjoittelijana erilaisissa tehtävissä, kuten muutamassa eri asianajotoimistossa sekä IPR-talossa.” Mikä sinua kiinnosti Journalistiliitossa työpaikkana? ”Olen aina ollut kiinnostunut viestintäalasta ja mediasta. Opinnoissani suoritinkin syventäviä opintoja viestintäoikeudesta, jonka lisäksi kirjoitin notaarityöni tekijänoikeuksista työsuhteessa, näkökulmana journalistien työsuhteet. Mahdollisuus työskennellä Journalistiliitossa on erinomainen tilaisuus syventää omaa osaamista viestintäalalla.” Millaisin ajatuksin aloitat uuden työsi? ”Aloitan uuden työn avoimin ja innokkain mielin. Erityisvastuualueenani on itsensätyöllistäjien edunvalvonta ja kustannustoimittajien työehtosopimus. Odotan innolla uuden oppimista ja sitä, että pääsee edistämään jäsenten asioita ja auttamaan heitä kiperissä kysymyksissä.”

Katso myös

Kaikki uutiset

Leikkaukset media-alalla rapauttavat Suomen kokonaisturvallisuutta

Journalistiliitto varoittaa Yleisradioon kaavailtujen ja muiden media-alalle kohdistuvien leikkausten vaikutuksista Suomen kokonaisturvallisuuteen ja huoltovarmuuteen.

”Modernit sodat alkavat usein informaatiovaikuttamisella. Onko Suomella varaa nakertaa omaa huoltovarmuuden infrastruktuuriaan heikentämällä median toimintaedellytyksiä”, kysyy Suomen Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Valtuuston kyselytunnilla keskustelua häirinnästä, palkka-avoimuudesta ja tasa-arvosta

Helsingissä koolla oleva valtuusto keskusteli häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta työpaikoilla – ja siitä, miten siihen voitaisiin puuttua.

Osastot saavat lisää rahaa toimintaansa

Journalistiliiton valtuusto päätti korottaa niin kutsuttua osastopalautuksen perusavustusta 30 prosenttia vuoden 2025 alusta.