Uutiset / 29.06.2015

Aller lakkauttaa printti-Olivian ja -Divaanin; Elle saa jatkaa

Lehtikustantamo Aller lakkauttaa kaksi painettua lehteään: naistenlehti Olivian ja sisustuslehti Divaanin. Asiasta kerrotaan mm. Allerin tiedotteessa ja Helsingin Sanomissa. Allerin yt-neuvottelut koskivat myös naistenlehti Elleä, joka kuitenkin jatkaa ilmestymistään paperilehtenä. Myös Olivian ja Divaanin brändit jatkavat verkossa.

Neuvottelujen tavoitteena oli 2,5 miljoonan euron säästöt, ja alkuperäinen vähennystarve oli 55 työpaikkaa. Allerin uuden tiedotteen mukaan työpaikkoja vähenee enintään 40.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.