Uutiset / 02.06.2017

Vastaa kyselyyn elokuva- ja tv-tuotantojen työehdoista

Elokuva- ja tv-tuotantoja koskevan työehtosopimuksen sopimuskausi päättyy 31.10.2017. Suomen Journalistiliitto haluaa selvittää, miten sopimuksissa sovitut työehdot tv-tuotantoyhtiöissä toteutuvat, ja mitkä ovat työntekijöiden neuvotteluasemat esim. paikallisia sopimuksia tehtäessä. Kysely koskee työsopimussuhteessa kaupallisella tv-tuotantoalalla työskenteleviä tv-ohjelmatyöntekijöitä (journalistinen työ ja tuotantotehtävät).  Kyselyn ulkopuolelle jäävät Mediahub, Yleisradio, kirkon tiedotuskeskus ym. alat, joilla on omat työehtosopimuksensa, sekä yrittäjänä tehty työ. Jos työskentelet useille eri työnantajille, voit vastata kysymyksiin joko kokonaisuutena tai pääasiallisen työsuhteesi tietojen pohjalta. Vapaassa palautteessa voit kommentoida tv-alan työehtoja laajemminkin. Kyselyyn voivat vastata muutkin kuin Journalistiliiton jäsenet. Kysely löytyy osoitteesta https://link.webropolsurveys.com/S/A0B61DF6521BC28E Vastausaikaa on perjantaihin 15.9.2017 asti. Kiitos, että vastaat kyselyyn! Saamme sinulta hyvää tietoa työehtosopimusneuvottelujen taustaksi ja työehtosopimuksen kehittämiseksi. 20. syyskuuta 2017 klo 16.30–19.30 liitto järjestää Hakaniemessä aiheeseen liittyvän koulutus- ja keskustelutilaisuuden. Tervetuloa mukaan sinne. Linkki ilmoittautumisiin lähetetään loppukesällä, mutta kalenterivaraus kannattaa jo tehdä.   Liite: elokuva- ja tv-tuotantoja koskeva työehtosopimus

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.