Uutiset / 27.02.2018

Yliopiston työtaistelu toteutuu – SJL:n jäsenille lakkoavustusta

Journalistiliitto myöntää lakkoavustusta niille jäsenilleen, joita Helsingin yliopiston lakko koskee. Helsingin yliopistolla työskentelee viestintä- ja opetustehtävissä 19 Journalistiliiton jäsentä. Lakkoavustuksen suuruus on 60 euroa päivältä. Sen myöntämisestä päätti liiton hallitus tiistaina 27. helmikuuta. Helsingin yliopistoa 28.2.2018 uhannut lakko toteutuu, koska työnantaja hylkäsi valtakunnansovittelijan sovintoesityksen yliopistoja koskevassa työriidassa. Journalistiliiton jäsenet saavat lisätietoja puhelinpäivystyksestä, joka toimii 28.2. pidennetyllä poikkeusajalla kello 9–16 numerossa 044 755 5000. Tietoja saa myös sähköpostitse osoitteesta lakimies@journalistiliitto.fi. Journalistiliitto ei neuvottele yliopistojen työehdoista mutta on ollut yhteydessä niistä neuvotteleviin JHL:ään, OAJ:hin ja JUKOon. Järjestöt pitävät hyvänä, että Journalistiliitto on työtaistelussa mukana tukitoimin. Työtaistelun etenemistä saa ajantasaisimman tiedon seuraamalla JHL:n, OAJ:n ja JUKOn tiedotusta.

Katso myös

Kaikki uutiset

Leikkaukset media-alalla rapauttavat Suomen kokonaisturvallisuutta

Journalistiliitto varoittaa Yleisradioon kaavailtujen ja muiden media-alalle kohdistuvien leikkausten vaikutuksista Suomen kokonaisturvallisuuteen ja huoltovarmuuteen.

”Modernit sodat alkavat usein informaatiovaikuttamisella. Onko Suomella varaa nakertaa omaa huoltovarmuuden infrastruktuuriaan heikentämällä median toimintaedellytyksiä”, kysyy Suomen Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Valtuuston kyselytunnilla keskustelua häirinnästä, palkka-avoimuudesta ja tasa-arvosta

Helsingissä koolla oleva valtuusto keskusteli häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta työpaikoilla – ja siitä, miten siihen voitaisiin puuttua.

Osastot saavat lisää rahaa toimintaansa

Journalistiliiton valtuusto päätti korottaa niin kutsuttua osastopalautuksen perusavustusta 30 prosenttia vuoden 2025 alusta.