Generell / 28.02.2018

FJF:s medlemmar får strejkbidrag för unistrejk

Journalistförbundet beviljar strejkbidrag för de medlemmar som berördes av endagsstrejken vid Helsingfors universitet onsdagen den 28 februari. Vid universitetet arbetar sammanlagt 19 FJS-medlemmar med kommunikation och undervisning. Strejkbidraget är 60 euro per dag. Förbundets styrelse fattade beslutet om det på tisdagen den 27 februari. Förbundets medlemmar får mera information per telefon 044 755 5000 kl. 13-16 eller per e-post på adressen lakimies@journalistiliitto.fi. Journalistförbundet förhandlar inte om universitetens anställningsvillkor men har stått i kontakt med JHL, OAJ och FOSU, som deltar i förhandlingarna. Organisationerna anser det vara bra att Journalistförbundet deltar med stödåtgärder i konflikten. Senaste strejknytt om hittar du genom att följa JHL:s, OAJ:s och FOSU:s information.

Endast ett mediehus svarade på Journalistförbundets inbjudan

Journalistförbundet skickade tidigare i våras en öppen inbjudan till 50 medieföretag och beslutsfattare inom branschen för att diskutera självanställdas arvoden och arbetsvillkor. Endast Kansan Uutiset svarade på inbjudan.

Löneförhöjningar för MTV-anställda

Kollektivavtalet för anställda vid MTV ger företagets journalister löneförhöjningar från och med första maj.

Journalistförbundet gratulerar 100-åriga Journalisten

Journalistförbundet gratulerar tidningen Journalisten som fyller 100 år fredagen 26 april. Förbundet gratulerar också tidningens proffsiga medarbetare.