Uusimmat

Ylen tuotantohenkilökunnan ulkoistus tuomitaan

Suomen Journalistiliitto ja Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto tuomitsevat YLE:n tämänpäiväisen päätöksen ulkoistaa 22 YLE-tuotannoissa työskentelevää Uusi päivä-televisiosarjan tuotantotyöntekijää.

Liitot katsovat, että työntekijöiden kohteleminen tällä tavalla ei vastaa sitä henkilöstöpolitiikkaa, jota verovaroin rahoitetulta yhtiöltä odotetaan. 

Uusi päivä-sarjan tuotannossa paljastui viime vuodenvaihteessa suoritetussa läpikäynnissä kymmeniä laittomia määräaikaisketjutuksia. YLE vakinaisti pakon edessä 14 työntekijää, mutta jätti yhä tuolloinkin vakinaistamatta ne työntekijät, jotka eivät kuuluneet Journalistiliittoon. Nyt ulkoistettavat työntekijät ovat kaikki joko viime vuodenvaihteessa vakinaistettuja tai edelleen laittomilla määräaikaissopimuksilla olevia.

Ulkoistamisen Yleisradio on ilmoittanut toteuttavansa liikkeenluovutuksena. Liittojen käsityksen mukaan 22 erikseen nimettyä tuotannon työntekijää eivät muodosta mitään todellista luovutettavaa liikettä, vaan liikkeenluovutukseen vetoamisen todellinen syy on pyrkimys kiertää yt-velvoitetta ja työntekijöiden lakisääteistä työsuhdeturvaa. Liitot selvittävät Yleisradion toimien saattamista tuomioistuimen käsiteltäväksi.