Uutiset / 01.09.2011

Ylen tes-neuvottelut käynnistyneet

 

Olemme aloittaneet neuvottelut uudesta työehtosopimuksesta työnantajaliiton kanssa 22.8.2011. Tämä kierros on rahakierros mutta jos neuvottelutulosta ei saavuteta, on koko sopimus puolin ja toisin irtisanottavissa päättymään syyskuun loppuun.

 

Ensimmäisen tapaamisen tarkoituksena oli kartoittaa mitä osapuolet ajattelevat työmarkkinatilanteesta. Samoin kuulimme toimitusjohtaja Lauri Kivisen esityksen Ylen rahoituksesta ja budjettitilanteesta.

Työmarkkinaratkaisuja on tehty hyvin usein niin, että palkkaratkaisuissa on sekä yleiskorotus että yrityksissä sovittava palkankorotuspotti. Aikapalkkapuolen sopimuksen lisäksi myös Yhtyneet-sopimukseen eli freepalkkioihin tarvitaan tarkistuksia. Yhtyneet-sopimuksen korotusprosentit ovat aiemmin noudattaneet aikapalkkapuolen työehtosopimuksen korotusprosentteja. Aikapalkkaisten työryhmätyöt on pääosin käsitelty, mutta palkkaratkaisua ei vielä ole.

Neuvotteluja jatketaan ensi maanantaina 5.9.2011 klo 10.

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.