Uutiset / 01.09.2011

Ylen tes-neuvottelut käynnistyneet

 

Olemme aloittaneet neuvottelut uudesta työehtosopimuksesta työnantajaliiton kanssa 22.8.2011. Tämä kierros on rahakierros mutta jos neuvottelutulosta ei saavuteta, on koko sopimus puolin ja toisin irtisanottavissa päättymään syyskuun loppuun.

 

Ensimmäisen tapaamisen tarkoituksena oli kartoittaa mitä osapuolet ajattelevat työmarkkinatilanteesta. Samoin kuulimme toimitusjohtaja Lauri Kivisen esityksen Ylen rahoituksesta ja budjettitilanteesta.

Työmarkkinaratkaisuja on tehty hyvin usein niin, että palkkaratkaisuissa on sekä yleiskorotus että yrityksissä sovittava palkankorotuspotti. Aikapalkkapuolen sopimuksen lisäksi myös Yhtyneet-sopimukseen eli freepalkkioihin tarvitaan tarkistuksia. Yhtyneet-sopimuksen korotusprosentit ovat aiemmin noudattaneet aikapalkkapuolen työehtosopimuksen korotusprosentteja. Aikapalkkaisten työryhmätyöt on pääosin käsitelty, mutta palkkaratkaisua ei vielä ole.

Neuvotteluja jatketaan ensi maanantaina 5.9.2011 klo 10.

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.