Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Yleisradion ohjelmatyöntekijät lisä- ja ylityökieltoon

Yleisradion ohjelmatyöntekijät lopettavat lisä- ja ylityöt huomisesta tiistaista (3.12.) alkaen. Lisä- ja ylityökielto on voimassa sunnuntaihin 15.12. asti. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki lisä- ja ylityö jätetään tekemättä.

Työntekijät eivät tee lisä- tai ylityötä siksi, että työnantajaa edustava Palvelualojen työnantajat Palta on kieltäytynyt neuvottelemasta kilpailukykysopimuksen poistamisesta Yleisradion työehtosopimuksesta.

”Työehtosopimuksen sisällöstä eli teksteistä oli jo päästy sopuun ja uskon, että palkoistakin olisi päästy. Meille kikytuntien poisto on kuitenkin olennainen osa sopimuksen kokonaisuutta. Tästä Palta ei ollut valmis keskustelemaan”, Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho sanoo.

Yleisradion kaksivuotinen työehtosopimus päättyi lauantaina 30.11. Journalistiliitto ja Palta ovat käyneet neuvotteluja uudesta sopimuksesta lokakuun puolesta välistä asti.

Uutista päivitetty 9.12.: lisä- ja ylityökieltoa jatkettu alkuperäisestä 8.12. viikolla eteenpäin, eli 15.12. asti.

Lisätietoja:

Hanne Aho, puheenjohtaja, Journalistiliitto, puhelin 050 5254 345

Anu Kähkönen, pääluottamushenkilö, Ylen ohjelmatyöntekijät ry, puhelin 040 8603 819

Risto Mattila, puheenjohtaja, Ylen ohjelmatyöntekijät ry, puhelin 040 7104 843