Uutiset / 21.02.2019

Venäjä blokkasi Barents Observerin: Barents Press tuomitsee

Kuvakaappaus thebarentsobserver.com Kuva:
Venäjän viranomaiset ovat estäneet pohjoisen Barentsin alueen riippumattoman uutissivuston Barents Observerin lukemisen Venäjältä käsin. Pohjoisilla alueilla toimivien journalistien kansainvälinen verkosto Barents Press tuomitsee toimen. Kansainvälinen Barents Press kunnioittaa Venäjän lainsäädäntöä ja uskoo, että mikäli yksi julkaistuista artikkeleista rikkoo Venäjän lakia, Roskomnadzorilla on ollut laillinen oikeus estää pääsy tähän nimenomaiseen artikkeliin. Mutta koko uutissivuston estäminen rikkoo venäläisen yleisön oikeutta päästä tiedon äärelle. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun kokonainen sivusto estetään vedoten Venäjän lakiin, muistuttaa Barents Press. Aiemmin Ruotsin radio SR on ollut estettynä samasta syystä. Kansainvälinen Barents Press vetoaa Roskomnadzoria ja asianomaisia Venäjän viranomaisia palauttamaan venäläisten lukijoiden pääsyn Barents Observerin sivuille. Barents Observer on erittäin tärkeä väline pohjoisen alueen yhteistyössä.

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.