Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Kuvakaappaus thebarentsobserver.com

Venäjä blokkasi Barents Observerin: Barents Press tuomitsee

Venäjän viranomaiset ovat estäneet pohjoisen Barentsin alueen riippumattoman uutissivuston Barents Observerin lukemisen Venäjältä käsin.

Pohjoisilla alueilla toimivien journalistien kansainvälinen verkosto Barents Press tuomitsee toimen.

Kansainvälinen Barents Press kunnioittaa Venäjän lainsäädäntöä ja uskoo, että mikäli yksi julkaistuista artikkeleista rikkoo Venäjän lakia, Roskomnadzorilla on ollut laillinen oikeus estää pääsy tähän nimenomaiseen artikkeliin. Mutta koko uutissivuston estäminen rikkoo venäläisen yleisön oikeutta päästä tiedon äärelle.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun kokonainen sivusto estetään vedoten Venäjän lakiin, muistuttaa Barents Press. Aiemmin Ruotsin radio SR on ollut estettynä samasta syystä.

Kansainvälinen Barents Press vetoaa Roskomnadzoria ja asianomaisia Venäjän viranomaisia palauttamaan venäläisten lukijoiden pääsyn Barents Observerin sivuille. Barents Observer on erittäin tärkeä väline pohjoisen alueen yhteistyössä.