Uutiset / 17.05.2018

Valtuuston opiskelijajäsenten äänioikeus selvitetään

Journalistiliiton valtuusto päätti kokouksessaan tänään torstaina antaa valtuuston opiskelijajäsenten äänioikeuden hallituksen selvitettäväksi. Selvitystä esitti Helsingin Seudun Journalistit (HSJ). Hallitus valmistelee syysvaltuustolle esityksen, joka tähtää siihen, että yhdistysten erikseen valitsemat opiskelijaedustajat saavat valtuustossa äänioikeuden. Tällä hetkellä erikseen opiskelijajäseniksi valituilla ei ole valtuustossa äänioikeutta. Valtuusto päätti asian selvittämisestä vilkkaan keskustelun ja äänestyksen jälkeen. Journalistiliiton valtuusto on 17.-18.5. koolla Vantaan Airport Hotel Clarionissa.

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.