Uutiset / 04.10.2022

Valtuustokauden vaihdos lähestyy: vielä on aikaa aloitteille

Valtuuston kevätkokous toukokuussa 2022. Kuva: Mika Heijari Kuva:
Yhdistykset voivat tehdä uudelle valtuustolle aloitteita lokakuun loppuun (28.10.) mennessä. Aloitteet voivat liittyä liiton toimintaan järjestönä tai niihin asioihin, joita jäsenet haluavat liiton ajavan. Lokakuussa Liiton hallitus viimeistelee toiminta- ja talousohjelman tulevalle valtuustokaudelle. Liiton hallitus viimeistelee päättyvän valtuustokauden kertomuksen ja valmistelee esimerkiksi vastauksia aloitteisiin. Valtuutetut ja yhdistykset saavat kutsun ja materiaalit valtuuston kokoukseen. Uuden valtuuston ensimmäinen kokous pidetään 30. marraskuuta – 2. joulukuuta Helsingissä. Valtuusto valitsee itselleen puheenjohtajan (valtuuston puheenjohtaja) ja kaksi varapuheenjohtajaa. Se valitsee myös liitolle hallituksen ja sille puheenjohtajan (hallituksen ja liiton puheenjohtaja) sekä kaksi hallituksen varapuheenjohtajaa. Valtuuston kausi vaihtuu järjestäytymiskokouksen alussa. Uusi hallitus puolestaan aloittaa työnsä vuoden 2023 alussa. Lue tarkemmin Journalistiliiton toiminnasta.

Katso myös

Kaikki uutiset

Leikkaukset media-alalla rapauttavat Suomen kokonaisturvallisuutta

Journalistiliitto varoittaa Yleisradioon kaavailtujen ja muiden media-alalle kohdistuvien leikkausten vaikutuksista Suomen kokonaisturvallisuuteen ja huoltovarmuuteen.

”Modernit sodat alkavat usein informaatiovaikuttamisella. Onko Suomella varaa nakertaa omaa huoltovarmuuden infrastruktuuriaan heikentämällä median toimintaedellytyksiä”, kysyy Suomen Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Valtuuston kyselytunnilla keskustelua häirinnästä, palkka-avoimuudesta ja tasa-arvosta

Helsingissä koolla oleva valtuusto keskusteli häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta työpaikoilla – ja siitä, miten siihen voitaisiin puuttua.

Osastot saavat lisää rahaa toimintaansa

Journalistiliiton valtuusto päätti korottaa niin kutsuttua osastopalautuksen perusavustusta 30 prosenttia vuoden 2025 alusta.