Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Valtuusto päätti: Liitto selvittää pandemian vaikutuksia ja viestii näennäisyrittäjyydestä

Journalistiliitto selvittää, miten koronapandemia on vaikuttanut osastojen ja yhdistysten tilanteeseen. Tavoitteena on etsiä ratkaisuja niiden toiminnan tukemiseksi. Pandemian vuoksi jäsenten kohtaamiset ovat vähentyneet.

Helsingin seudun journalistien (HSJ) tekemä aloite hyväksyttiin liiton valtuustossa 3. joulukuuta. Aluksi selvitetään osastojen ja yhdistyksien tarpeita sekä näkemyksiä sekä tutustutaan siihen, miten asiat on muualla ratkaistu. Myös toimivat tietotekniset ratkaisut listataan.

Tietoa näennäisyrittäjyydestä

Liitto myös valmistelee jäsenille kohdistetun viestintäkampanjan, jossa tuodaan esille aidon ja näennäisen yrittäjyyden eroja. Helsingin seudun journalistien valtuustoaloitteen mukaan kampanja voisi parhaimmillaan myös houkutella ihmisiä kertomaan omista tilanteistaan liiton asiantuntijoille ja selvittämään mahdollisuutensa riitauttaa sopimuksensa.

Tähän asti liitto on järjestänyt aloittaville freelancereille peruskursseja, joissa käydään läpi yrittäjyyden tunnusmerkkejä. Liitto on vaikuttanut itsensätyöllistäjiä koskevaan lainsäädäntöön sekä ITSET-ryhmän kautta että omilla edunvalvontatoimilla. Jokainen freejäseneksi liittyvä saa liiton julkaiseman freeoppaan.