Uutiset / 03.12.2020

Valtuusto päätti: Liitto selvittää pandemian vaikutuksia ja viestii näennäisyrittäjyydestä

Journalistiliitto selvittää, miten koronapandemia on vaikuttanut osastojen ja yhdistysten tilanteeseen. Tavoitteena on etsiä ratkaisuja niiden toiminnan tukemiseksi. Pandemian vuoksi jäsenten kohtaamiset ovat vähentyneet. Helsingin seudun journalistien (HSJ) tekemä aloite hyväksyttiin liiton valtuustossa 3. joulukuuta. Aluksi selvitetään osastojen ja yhdistyksien tarpeita sekä näkemyksiä sekä tutustutaan siihen, miten asiat on muualla ratkaistu. Myös toimivat tietotekniset ratkaisut listataan. Tietoa näennäisyrittäjyydestä Liitto myös valmistelee jäsenille kohdistetun viestintäkampanjan, jossa tuodaan esille aidon ja näennäisen yrittäjyyden eroja. Helsingin seudun journalistien valtuustoaloitteen mukaan kampanja voisi parhaimmillaan myös houkutella ihmisiä kertomaan omista tilanteistaan liiton asiantuntijoille ja selvittämään mahdollisuutensa riitauttaa sopimuksensa. Tähän asti liitto on järjestänyt aloittaville freelancereille peruskursseja, joissa käydään läpi yrittäjyyden tunnusmerkkejä. Liitto on vaikuttanut itsensätyöllistäjiä koskevaan lainsäädäntöön sekä ITSET-ryhmän kautta että omilla edunvalvontatoimilla. Jokainen freejäseneksi liittyvä saa liiton julkaiseman freeoppaan.

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.