Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Uutistoimittaja Anna Sievälälle liittoon kuuluminen oli alusta saakka selvää. Kuva: Juha Inkinen

Uutistoimittaja Anna Sievälä uskoo Journalistiliiton neuvotteluvoimaan

“Jos järjestäytymisaste laskisi, työntekijäpuolen neuvotteluasema heikkenisi”, sanoo Anna Sievälä.

”Minulle oli urani alusta saakka itsestään selvää, että liittyisin Journalistiliittoon. En tosin aluksi ollut varma, huolitaanko minut jäseneksi, koska olin silloin vielä tarvittaessa töihin tuleva työntekijä. Ammattiliittoon kuuluminen ylipäänsä on minulle tärkeää, ja Journalistiliiton jäsenyyden mukana tulevat lisäksi ammatillinen itsetunto ja ammatti-identiteetti.”

”Omassa arjessani liiton tarjoamat koulutukset ovat olleet iso asia. On hienoa, että niiden avulla pystyy ilmaiseksi kehittämään osaamistaan. En ole joutunut työurallani lakiongelmiin, mutta on helpottavaa tietää, että hyvää lakimiesapua on tarjolla, jos sille tulee tarve.”

”Liiton olennaisin tehtävä on työehtosopimusten neuvotteleminen puolestamme. Tessien neuvotteleminen on tärkeää niillekin, jotka eivät liittoon kuulu. Samalla on tärkeää, että mahdollisimman moni alallamme kuuluu meihin. Jos järjestäytymisaste laskisi, työntekijäpuolen neuvotteluasema heikkenisi”

”Olen Pohjois-Karjalan journalistiyhdistyksen puheenjohtaja. Muistan hyvin tapauksen yhdistystaipaleeni alusta, en ollut vielä edes mukana paikallisyhdistyksen toiminnassa. Yhdistys oli järjestänyt hienon viikonloppukurssin saaressamme. Jarno Liski oli puhumassa freelancetoimittajana toimimisesta ja palkkiotason vaalimisesta, se oli rohkaisevaa nuorelle toimittajalle. Saareen mentiin veneellä. Mieleeni jäi, että meitä vastaan tullut vene kaatui.”

“Tapahtuma pohjusti haluani mukaan toimintaan. Kun minua muutamaa kuukautta myöhemmin pyydettiin mukaan, en epäröinyt. Tunnelma siellä saaressa oli tuntunut heti mukavalta, ei paatokselliselta, eikä saarnaamiselta.”

Anna Sievälä on Karjalaisen uutistoimittaja (13.8. alkaen Uutissuomalaisen uutistoimittaja) ja Pohjois-Karjalan journalistiyhdistyksen puheenjohtaja.

Juttusarjassa Journalistiliiton jäsenet kertovat työstään ja suhteestaan liittoon. Aiemmat osat luettavissa täällä.