Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Uusia syytteitä Kabenderalle

Nairobi (IPS) Heinäkuun lopussa pidätetylle tansanialaiselle journalistille Erick Kabenderalle on keksitty uusia syytteitä. Kotoaan kuuden miehen voimin haetun Kabenderan pidätyksen syyksi aluksi ilmoitettiin hänen kansalaisuutensa tutkinta, mutta nyt syyttäjät ilmoittavat, että häntä epäillään rahanpesusta, verojen välttelystä ja järjestäytyneen rikollisuuden avustamisesta.

”Vaikuttaa siltä, että kuluneen viikon ajan viranomaiset ovat etsineet oikeutusta pidätykselle. Uudet, jyrkästi alkuperäisistä poikkeavat syytteet asettavat kyseenalaiseksi pidätyksen motiivin. Syyttäjien tulisi välittömästi luopua syytteistä ja Tansanian tulisi lopettaa kriittisille äänille kostaminen”, Journalistien puolustuskomitean CPJ:n Saharan eteläpuolisen Afrikan edustaja Muthoki Mumo sanoo.

Rahanpesusta syytetyllä ei ole oikeutta päästä vapaaksi takuita vastaan, joten kriittisestä journalismistaan tunnettua Erick Kabenderaa voidaan pitää vangittuna koko oikeudenkäyntinsä ajan. Hän saattaa saada jopa viidentoista vuoden vankeustuomion.

(Inter Press Service)

Katso myös: Tansania pidätti tutkivan journalistin Erick Kabenderan