Uutiset / 14.08.2019

Uusia syytteitä Kabenderalle

Nairobi (IPS) Heinäkuun lopussa pidätetylle tansanialaiselle journalistille Erick Kabenderalle on keksitty uusia syytteitä. Kotoaan kuuden miehen voimin haetun Kabenderan pidätyksen syyksi aluksi ilmoitettiin hänen kansalaisuutensa tutkinta, mutta nyt syyttäjät ilmoittavat, että häntä epäillään rahanpesusta, verojen välttelystä ja järjestäytyneen rikollisuuden avustamisesta. ”Vaikuttaa siltä, että kuluneen viikon ajan viranomaiset ovat etsineet oikeutusta pidätykselle. Uudet, jyrkästi alkuperäisistä poikkeavat syytteet asettavat kyseenalaiseksi pidätyksen motiivin. Syyttäjien tulisi välittömästi luopua syytteistä ja Tansanian tulisi lopettaa kriittisille äänille kostaminen”, Journalistien puolustuskomitean CPJ:n Saharan eteläpuolisen Afrikan edustaja Muthoki Mumo sanoo. Rahanpesusta syytetyllä ei ole oikeutta päästä vapaaksi takuita vastaan, joten kriittisestä journalismistaan tunnettua Erick Kabenderaa voidaan pitää vangittuna koko oikeudenkäyntinsä ajan. Hän saattaa saada jopa viidentoista vuoden vankeustuomion. (Inter Press Service) Katso myös: Tansania pidätti tutkivan journalistin Erick Kabenderan

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.