Uutiset / 22.11.2022

Uusi opiskelijalähettiläs: ”Haluan kertoa mitä hyvää Journalistiliitto tekee”

Satu Hurme aloittaa Journalistiliiton uutena opiskelijalähettiläänä vuoden 2023 alussa. Hän on liiton kolmas opiskelijalähettiläs. Hurme opiskelee parhaillaan Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa medianomiksi. Opiskelijalähettilään tehtäviin kuuluu muun muassa liiton opiskelijatyön kehittäminen, kouluissa kiertäminen ja opiskelijoiden tapaaminen eri puolilla Suomea. Lähettiläs myös selvittää, miten opiskelijoiden rekrytointia liiton jäseniksi ja jäseninä pysymistä voitaisiin parantaa. ”Odotan innolla alkavaa tehtävää. Haluan kuunnella opiskelijoiden ajatuksia siitä, millaisena Journalistiliitto koetaan”, Satu Hurme sanoo. ”Haluan viedä viestiä ammattiliiton merkityksestä, siitä mitä kaikkea hyvää liitto tekee.” Hurme on aiemmin ollut mukana liiton opiskelijayhteistyöryhmässä. ”Siellä minulle syntyi into hakea tätä tehtävää”. Lähettilään tehtävä on osa-aikainen ja se kestää kaksi vuotta. Aiemmin tehtävässä ovat toimineet Laur Forsén ja Martta Kallionpää.

Katso myös

Kaikki uutiset

Leikkaukset media-alalla rapauttavat Suomen kokonaisturvallisuutta

Journalistiliitto varoittaa Yleisradioon kaavailtujen ja muiden media-alalle kohdistuvien leikkausten vaikutuksista Suomen kokonaisturvallisuuteen ja huoltovarmuuteen.

”Modernit sodat alkavat usein informaatiovaikuttamisella. Onko Suomella varaa nakertaa omaa huoltovarmuuden infrastruktuuriaan heikentämällä median toimintaedellytyksiä”, kysyy Suomen Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Valtuuston kyselytunnilla keskustelua häirinnästä, palkka-avoimuudesta ja tasa-arvosta

Helsingissä koolla oleva valtuusto keskusteli häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta työpaikoilla – ja siitä, miten siihen voitaisiin puuttua.

Osastot saavat lisää rahaa toimintaansa

Journalistiliiton valtuusto päätti korottaa niin kutsuttua osastopalautuksen perusavustusta 30 prosenttia vuoden 2025 alusta.