Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Työttömyyskassa Finkassa talousepäselvyyksiä – ei vaikutusta journalistien työttömyysturvaan

Työttömyyskassa Finkan kassanjohtajan työsuhde on purettu torstaina 9. maaliskuuta taloudellisten epäselvyyksien takia. Tämänhetkisten tietojen mukaan epäselvyydet koskevat alle 50 000 euron suuruista summaa. Asia annetaan poliisin tutkittavaksi.

Suurin osa Journalistiliiton työsuhteisista jäsenistä on myös työttömyyskassa Finkan jäseniä. Finkan ansiosidonnaisen työttömyysturvan piirissä on journalistien lisäksi muun muassa näyttelijöitä ja muusikoita.

Paljastuneilla talousepäselvyyksillä ei ole vaikutusta Finkan jäsenten työttömyysturvaan, kassan talouteen, toimintaan tai jäsenmaksuihin. Kassan työt jatkuvat normaalisti, ja toimintaa johdetaan nyt tilapäisin johtamisjärjestelyin. Uuden kassanjohtajan haku on käynnissä.

Finkan hallitus on ryhtynyt kaikkiin tarvittaviin toimenpiteisiin tapauksen selvittämiseksi. Myös Finkan valvontaprosessien riittävyys ja niihin tarvittavat korjaukset selvitetään.

Finka kertoo tiedotteessaan, että asiasta tiedotetaan tarvittaessa lisää 15. maaliskuuta Finkan hallituksen kokouksen jälkeen.

Lisätietoja antavat tarvittaessa Finkan hallituksen varapuheenjohtaja Ahti Vänttinen, 040 342 4412 ja hallituksen jäsen Marko Laitala, 040 342 4412.