Uutiset / 09.03.2017

Työttömyyskassa Finkassa talousepäselvyyksiä – ei vaikutusta journalistien työttömyysturvaan

Työttömyyskassa Finkan kassanjohtajan työsuhde on purettu torstaina 9. maaliskuuta taloudellisten epäselvyyksien takia. Tämänhetkisten tietojen mukaan epäselvyydet koskevat alle 50 000 euron suuruista summaa. Asia annetaan poliisin tutkittavaksi. Suurin osa Journalistiliiton työsuhteisista jäsenistä on myös työttömyyskassa Finkan jäseniä. Finkan ansiosidonnaisen työttömyysturvan piirissä on journalistien lisäksi muun muassa näyttelijöitä ja muusikoita. Paljastuneilla talousepäselvyyksillä ei ole vaikutusta Finkan jäsenten työttömyysturvaan, kassan talouteen, toimintaan tai jäsenmaksuihin. Kassan työt jatkuvat normaalisti, ja toimintaa johdetaan nyt tilapäisin johtamisjärjestelyin. Uuden kassanjohtajan haku on käynnissä. Finkan hallitus on ryhtynyt kaikkiin tarvittaviin toimenpiteisiin tapauksen selvittämiseksi. Myös Finkan valvontaprosessien riittävyys ja niihin tarvittavat korjaukset selvitetään. Finka kertoo tiedotteessaan, että asiasta tiedotetaan tarvittaessa lisää 15. maaliskuuta Finkan hallituksen kokouksen jälkeen. Lisätietoja antavat tarvittaessa Finkan hallituksen varapuheenjohtaja Ahti Vänttinen, 040 342 4412 ja hallituksen jäsen Marko Laitala, 040 342 4412.

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.