Uutiset / 26.06.2020

Työryhmä asetettu valmistelemaan valtion tukea journalismille

Liikenne- ja viestintäministeriön tiedote 26.6.2020 Liikenne- ja viestintäministeriö on asettanut työryhmän avustamaan journalismin tukemiseen tarkoitetun väliaikaisen valtionavustuksen jatkovalmistelussa. Työryhmä koostuu media-alan toimijoita edustavista tahoista ja alan asiantuntijoista. Työryhmän toimikausi on 1.7.2020-31.12.2020. Työryhmä tukee liikenne- ja viestintäministeriötä muun muassa valtionavustuksen myöntämisen kriteerien ja tukikelpoisuuden määrittelyssä sekä mediatukilautakunnan tehtäviä, roolia ja kokoonpanoa arvioitaessa. Työryhmä voi mahdollisesti toimia myös tukilautakuntana avustuksia myönnettäessä. Lisäksi työryhmä pohtii pysyvämpää avustusmekanismia journalismin tukemiseksi. Työryhmän jäsenet ovat: Hanne Aho, puheenjohtaja, Journalistiliitto Marko Ala-Fossi, mediatutkija, Tampereen yliopisto Mikko Grönlund, tutkimuspäällikkö, Turun yliopisto Jukka Holmberg, toimitusjohtaja, Medialiitto Mikko Villi, professori, Jyväskylän yliopisto Päivi Korpisaari, viestintäoikeuden professori, Helsingin yliopisto Työryhmän puheenjohtajana toimii liikenne- ja viestintäministeriön yksikön johtaja Sini Wirén ja sihteereinä liikenne- ja viestintäministeriön viestintäneuvos Emil Asp ja johtava asiantuntija Päivi-Maria Virta. Työryhmän asettamisen taustalla on hallituksen esitys valtionavustuksesta journalismille. Tarkoituksena olisi tukea journalismia koronakriisin aiheuttamissa olosuhteissa. Esityksellä haluttaisiin edistää monimuotoista ja kotimaista journalismia sekä sen tarjontaa ja kehittämistä. Liikenne- ja viestintäministeriö ei ohjaisi journalismin sisältöä tai tukien saajia. Katso tiedote LVM:n sivulla https://www.lvm.fi/-/tyoryhma-asetettu-valmistelemaan-valtion-tukea-journalismille-1214120 Lisätietoja: Liikenne- ja viestintäministeriö: yksikön johtaja Sini Wirén, p. 040 507 0916 (26.6.-27.7.) viestintäneuvos Emil Asp, p. 040 509 9757 (28.7. eteenpäin) johtava asiantuntija Päivi-Maria Virta, p. 050 362 7906 (29.6-10.7)

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.