Uusimmat

Tuomioita Karprintille, Bassolle ja Almalle

Karprintin johto sai työsuojelurikoksesta ehdollista ja yhtiö 40 000 euron yhteisösakon. Basso Media ja Alma Media puolestaan tuomittiin maksamaan palkkasaatavia entisille työntekijöilleen.

Lehtitalo Karprintin johto tuomittiin viime viikolla ehdolliseen vankeuteen työsuojelurikoksesta. Johdossa toiminut kaksikko oli oikeuden mukaan muun muassa painostanut alaisiaan töihin sairauslomalla ja laiminlyönyt työtilojen homeongelmien hoidon. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus määräsi yhtiölle myös 40 000 euron yhteisösakon.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi niin ikään viime viikolla Basso Median maksamaan Basso-lehden entiselle työntekijälle lähes 25 000 euroa palkkasaatavia. Sittemmin lakkautetun Basson työntekijälle olisi oikeuden mukaan pitänyt maksaa lehdistön työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Työnantaja maksoi tessin minimin alittavaa palkkaa ja perusteli tätä mm. sillä, että Basso Media on radiovetoinen monimediatalo.

Kemi-Tornion käräjäoikeus puolestaan on tuominnut Alma Media Kustannus Oy:n maksamaan korvauksia kahden työsopimuksen perusteettomasta päättämisestä. Kaksi Pohjolan Sanomien toimitustyöntekijää oli irtisanottu vuonna 2012, työnantajan mukaan taloudellisista ja tuotannollisista syistä. Oikeus määräsi Alma Median maksamaan heille korvauksia yhteensä yli 70 000 euroa ja työttömyysvakuutusrahastolle noin 10 o00 euroa.

Alma Media, Basso Media, Karprint sekä Karprintin johtajat ovat ilmaisseet tyytymättömyytensä tuomioihinsa.

Lue tuomioista lisää Journalistin verkkosivuilta ja torstaina 15.1. ilmestyvästä Journalistista.

TEKSTIÄ TÄYDENNETTY 14.1. – Lisätty asianosaisten tyytymättömyyden ilmaukset.