Uutiset / 13.01.2015

Tuomioita Karprintille, Bassolle ja Almalle

Lehtitalo Karprintin johto tuomittiin viime viikolla ehdolliseen vankeuteen työsuojelurikoksesta. Johdossa toiminut kaksikko oli oikeuden mukaan muun muassa painostanut alaisiaan töihin sairauslomalla ja laiminlyönyt työtilojen homeongelmien hoidon. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus määräsi yhtiölle myös 40 000 euron yhteisösakon.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi niin ikään viime viikolla Basso Median maksamaan Basso-lehden entiselle työntekijälle lähes 25 000 euroa palkkasaatavia. Sittemmin lakkautetun Basson työntekijälle olisi oikeuden mukaan pitänyt maksaa lehdistön työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Työnantaja maksoi tessin minimin alittavaa palkkaa ja perusteli tätä mm. sillä, että Basso Media on radiovetoinen monimediatalo.

Kemi-Tornion käräjäoikeus puolestaan on tuominnut Alma Media Kustannus Oy:n maksamaan korvauksia kahden työsopimuksen perusteettomasta päättämisestä. Kaksi Pohjolan Sanomien toimitustyöntekijää oli irtisanottu vuonna 2012, työnantajan mukaan taloudellisista ja tuotannollisista syistä. Oikeus määräsi Alma Median maksamaan heille korvauksia yhteensä yli 70 000 euroa ja työttömyysvakuutusrahastolle noin 10 o00 euroa.

Alma Media, Basso Media, Karprint sekä Karprintin johtajat ovat ilmaisseet tyytymättömyytensä tuomioihinsa.

Lue tuomioista lisää Journalistin verkkosivuilta ja torstaina 15.1. ilmestyvästä Journalistista.

TEKSTIÄ TÄYDENNETTY 14.1. – Lisätty asianosaisten tyytymättömyyden ilmaukset.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.