Yleinen / 25.01.2017

Takaisinottoaika lyheni

Työsopimuslain mukainen takaisinottoaika muuttui vuoden vaihteessa yhdeksästä kuukaudesta neljään tai kuuteen kuukauteen työsuhteen kestosta riippuen. Työehtosopimusten perusteella lehdistössä, kirjankustannusalalla ja Yleisradiossa noudatetaan kuitenkin edelleen yhdeksän kuukauden takaisinottoaikaa. Muuttunut laki mahdollistaa sopimisen enintään kuuden kuukauden koeajasta. Uutta on myös se, että vähintään 12 kuukautta työttömänä olleen kanssa voi tehdä enintään vuoden ajaksi määräaikaisen työsopimuksen ilman lain muutoin edellyttämää perustetta. Lisäksi lakiin tuli yli 30 työntekijää työllistävälle työnantajalle velvollisuus järjestää irtisanotulle työllistymistä edistävää valmennusta. Työterveyshuolto on tietyin edellytyksin työttömäksi jääneen käytettävissä kuusi kuukautta työsuhteen päättymisen jälkeen. Takaisinottoajalla tai -velvollisuudella tarkoitetaan työnantajan velvollisuutta tarjota irtisanotulle tehtäviä, jotka avautuvat määrätyn ajan kuluessa irtisanomisesta ja ovat samankaltaisia kuin ne tehtävät, joita irtisanottu teki ennen työsuhteen päättymistä.  

Katso myös

Kaikki uutiset

Puheenjohtaja Hanne Aho: Kaikki keinot käyttöön freelancereiden puolesta

Näin painotti Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho liiton valtuuston kokouksessa Helsingissä torstaina 23. toukokuuta.

Liitto aikoo sitkeästi jatkaa mediayritysten tavoittamista neuvotteluihin, jotta voidaan testata, toteutuuko kollektiivinen neuvotteluoikeus.

Gazan sodassa kuollut ainakin 122 mediatyöläistä

”Toimittajat ovat hyvin harvoin joutuneet maksamaan näin kovan hinnan pelkästä oikeudesta tehdä työtään.”