Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Takaisinottoaika lyheni

Työsopimuslain mukainen takaisinottoaika muuttui vuoden vaihteessa yhdeksästä kuukaudesta neljään tai kuuteen kuukauteen työsuhteen kestosta riippuen. Työehtosopimusten perusteella lehdistössä, kirjankustannusalalla ja Yleisradiossa noudatetaan kuitenkin edelleen yhdeksän kuukauden takaisinottoaikaa.

Muuttunut laki mahdollistaa sopimisen enintään kuuden kuukauden koeajasta. Uutta on myös se, että vähintään 12 kuukautta työttömänä olleen kanssa voi tehdä enintään vuoden ajaksi määräaikaisen työsopimuksen ilman lain muutoin edellyttämää perustetta.

Lisäksi lakiin tuli yli 30 työntekijää työllistävälle työnantajalle velvollisuus järjestää irtisanotulle työllistymistä edistävää valmennusta. Työterveyshuolto on tietyin edellytyksin työttömäksi jääneen käytettävissä kuusi kuukautta työsuhteen päättymisen jälkeen.

Takaisinottoajalla tai -velvollisuudella tarkoitetaan työnantajan velvollisuutta tarjota irtisanotulle tehtäviä, jotka avautuvat määrätyn ajan kuluessa irtisanomisesta ja ovat samankaltaisia kuin ne tehtävät, joita irtisanottu teki ennen työsuhteen päättymistä.