Uutiset / 18.06.2010

Syrjinnän vastainen journalistikilpailu


Euroopan komissio järjestää EU:n vuoden 2010 journalistikilpailun nimeltä ”Yhdessä syrjintää vastaan!”.

EU:n journalistikilpailu on osa komission syrjinnänvastaista tiedotuskampanjaa. Kilpailussa palkitaan verkkojulkaisujen ja painettujen julkaisujen toimittajia, jotka kirjoittavat eurooppalaisista syrjintää ja moninaisuutta koskevista aiheista.

EU:n laajuisen kilpailun voittaja saa 5 000 euron arvoisen palkinnon. Toiseksi sijoittuneelle myönnetään 3 500 euron ja kolmanneksi sijoittuneelle 2 500 euron arvoinen palkinto. Kilpailusäännöissä komission käyttöoikeuksia kilpailuun ilmoitettuihin töihin on Suomen Journalistiliiton aloitteesta kohtuullistettu.

Artikkelit arvioi media-alan ammattilaisista ja syrjinnänvastaisen työn asiantuntijoista koostuva riippumaton tuomaristo.

Kilpailun ilmoittautumisaika päättyy 17. syyskuuta 2010. Kilpailuun ilmoitettavien artikkelien tulee olla julkaistu 1. syyskuuta 2009 ja 17. syyskuuta 2010 välisenä aikana.

Voit ilmoittaa artikkelisi mukaan EU:n journalistikilpailu 2010 verkkosivustolla, jolta saat myös lisätietoja kilpailusta.

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.