Uutiset / 18.06.2010

Syrjinnän vastainen journalistikilpailu


Euroopan komissio järjestää EU:n vuoden 2010 journalistikilpailun nimeltä ”Yhdessä syrjintää vastaan!”.

EU:n journalistikilpailu on osa komission syrjinnänvastaista tiedotuskampanjaa. Kilpailussa palkitaan verkkojulkaisujen ja painettujen julkaisujen toimittajia, jotka kirjoittavat eurooppalaisista syrjintää ja moninaisuutta koskevista aiheista.

EU:n laajuisen kilpailun voittaja saa 5 000 euron arvoisen palkinnon. Toiseksi sijoittuneelle myönnetään 3 500 euron ja kolmanneksi sijoittuneelle 2 500 euron arvoinen palkinto. Kilpailusäännöissä komission käyttöoikeuksia kilpailuun ilmoitettuihin töihin on Suomen Journalistiliiton aloitteesta kohtuullistettu.

Artikkelit arvioi media-alan ammattilaisista ja syrjinnänvastaisen työn asiantuntijoista koostuva riippumaton tuomaristo.

Kilpailun ilmoittautumisaika päättyy 17. syyskuuta 2010. Kilpailuun ilmoitettavien artikkelien tulee olla julkaistu 1. syyskuuta 2009 ja 17. syyskuuta 2010 välisenä aikana.

Voit ilmoittaa artikkelisi mukaan EU:n journalistikilpailu 2010 verkkosivustolla, jolta saat myös lisätietoja kilpailusta.

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.