Uutiset / 11.12.2012

Suomen Lehtiyhtymän irtisanomiset pienenivät

Toimitusjohtaja Jorma Hämäläinen ilmoitti maanantaina 10.12., että irtisanottavien määrän arvioidaan olevan 31 henkilöä, joista 5 ylempää toimihenkilöä, 5 toimittajaa, 17 toimihenkilöä ja 4 työntekijää.  Luku saattaa vielä pienentyä, mikäli löytyy mahdollisuus tarjota muuta työtä. Näiden sekä määräaikaisten työsuhteiden sekä eläkkeelle siirtymisten kautta arvioidaan saavutettavan 32 henkilötyövuoden säästö vuositasolla kirjanpidollisesti. 

Pääluottamusmies Veijo Erosen mielestä on huonoa se, että irtisanottavien kohdennus jää ilmaan. ”Lisäksi tässä on "löysässä hirressä roikkumisen" tunnelma, kun työnantaja venyttää irtisanomisia huhtikuuhun saakka.”


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.