Uutiset / 11.12.2012

Suomen Lehtiyhtymän irtisanomiset pienenivät

Toimitusjohtaja Jorma Hämäläinen ilmoitti maanantaina 10.12., että irtisanottavien määrän arvioidaan olevan 31 henkilöä, joista 5 ylempää toimihenkilöä, 5 toimittajaa, 17 toimihenkilöä ja 4 työntekijää.  Luku saattaa vielä pienentyä, mikäli löytyy mahdollisuus tarjota muuta työtä. Näiden sekä määräaikaisten työsuhteiden sekä eläkkeelle siirtymisten kautta arvioidaan saavutettavan 32 henkilötyövuoden säästö vuositasolla kirjanpidollisesti. 

Pääluottamusmies Veijo Erosen mielestä on huonoa se, että irtisanottavien kohdennus jää ilmaan. ”Lisäksi tässä on "löysässä hirressä roikkumisen" tunnelma, kun työnantaja venyttää irtisanomisia huhtikuuhun saakka.”


Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.