Uutiset / 24.02.2023

Suomen Journalistiliitolta 5000 euron lisälahjoitus Ukrainan journalisteille ja tiedonvälitykselle

Varat käytetään Ukrainassa olevien journalistien tukemiseen ja turvaamiseen. Kuvassa journalistien solidaarisuuskeskus Dniprossa. Kuva: NUJU/National Union of Journalists of Ukraine Kuva:
Suomen Journalistiliitto antaa 5000 euron lisälahjoituksen Ukrainan journalisteille ja tiedonvälitykselle. Liiton hallitus on päättänyt maksaa tuen Venäjän käynnistämän sodan vuosipäivänä, 24. helmikuuta. Tuki kanavoidaan kansainvälisten journalistijärjestöjen turvallisuusrahaston kautta. Journalistiliitto on lahjoittanut maaliskuussa 2022 samaan rahastoon 15 000 euroa. Varat käytetään Ukrainassa olevien journalistien tukemiseen ja turvaamiseen. Vaarassa olevia toimittajia autetaan työskentelemään kriisitilanteessa ja heille toimitetaan humanitaarista hätäapua ja turvavarusteita sekä ensiaputarvikkeita. ”Journalistiliitto vaatii journalistien työn turvaamista kriisialueella. Ukrainassa on kuollut ja haavoittunut useita media-alan ammattilaisia. Euroopan journalistiliiton tiedossa on, että Ukrainassa kuoli viime vuonna 12 journalistia. Maasta onkin tullut maailman vaarallisin maa media-alan työntekijöille”, sanoo Journalistiliiton kansainvälisten asioiden asiantuntija Salla Nazarenko. YK:n mukaan sodassa on kuollut yli 7000 ja loukkaantunut lähes 12 000 siviiliä. Journalistijärjestöjen perustamaan Ukrainan turvallisuusrahastoon (Ukraine Safety Fund) voi lahjoittaa kuka tahansa. Lahjoittajan ei tarvitse olla Journalistiliiton jäsen. Katso lahjoitusohjeet täältä. Kansainvälisen journalistiliiton Ukraina-kampanjan sivustolle tästä.

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.