Uutiset / 03.03.2022

Journalistiliitto tukee Ukrainaa: 15 000 euroa journalistien ja tiedonvälityksen turvaamiseen

Suomen Journalistiliitto tukee Ukrainan journalisteja ja tärkeää uutisvälitystä 15 000 eurolla. Sodan keskellä totuudenmukainen tiedonvälitys on erityisen tärkeää. ”Journalistien on saatava Ukrainassa tehdä elintärkeää työtään, jotta maailma saa tietää, mitä siellä tapahtuu”, sanoo liiton kansainvälisten asioiden asiantuntija Salla Nazarenko. Liitto on vaatinut journalistien työn turvaamista kriisialueella. Jo nyt on raportoitu media-ammattilaisten kuolemista ja haavoittumisista. Liiton tuki kohdistetaan kansainvälisten journalistijärjestöjen, Euroopan ja maailman journalistiliittojen (EFJ ja IFJ) perustaman Ukrainan turvallisuusrahaston kautta. Journalistijärjestöt ovat tiivistäneet yhteistyötään Ukrainan tilanteen helpottamiseksi. Varat käytetään suoraan Ukrainassa olevien journalistien tukemiseen ja turvaamiseen. Vaarassa olevia toimittajia autetaan työskentelemään kriisitilanteessa ja heille toimitetaan humanitaarista hätäapua ja turvavarusteita sekä ensiaputarvikkeita.

Katso myös

Kaikki uutiset

Kansan Uutiset tuli ainoana tapaamiseen freelancerien työn ehdoista

Tapaamisessa keskusteltiin mahdollisuudesta aloittaa neuvottelut freelancerien palkkioista ja työn ehdoista. Keskusteluita päätettiin jatkaa elokuussa Kansan Uutisten toimistolla.

Lehdistönvapaus rapautuu myös Euroopassa

Euroopan kansalaisvapauksien liitto Liberties varoittaa uudessa raportissaan autoritaarisuuden noususta ja demokratian heikkenemisestä Euroopassa. Näiden trendien seurauksena median vapaus EU:ssa on uhattuna. Erityisen uhanalaisia ovat yleisradioyhtiöt.

Liiton neuvottelemia palkan- ja palkkionkorotuksia Yleisradiossa 1.6.

Yleisradion työehtosopimus ja Yhtyneet-sopimus nostavat työntekijöiden palkkoja ja palkkioita.