Uutiset / 25.11.2021

Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät Journalistiliiton jäsenyhdistykseksi

Iddo Soskolne ja Janina Witkowski esittelivät Suomen elokuva- ja mediatyöntekijöiden SET:n toimintaa valtuuston kokouksessa. Journalistiliiton valtuusto hyväksyi SET:n uudeksi jäsenyhdistykseksi. Kuvat: Mika Heijari/SJL Kuva:
Journalistiliitto on hyväksynyt Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät SET:n jäsenyhdistyksekseen. Asiasta päätti liiton valtuusto.   SET ry. päätti hakea jäsenyyttä 7. marraskuuta pitämässään kokouksessa. Yhdistys edustaa laajasti elokuva- ja tv-työtä tekeviä.    ”Toivotamme SET:n ja sen jäsenet lämpimästi tervetulleeksi Journalistiliittoon”, iloitsee Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho. ”Yhdistys ja sen jäsenet ovat luonteva osa Journalistiliittoa, sillä jäseninämme on jo nykyisin elokuva- ja tv-alan työntekijöitä, ja liitto on neuvotellut alan työehtosopimuksia.”   "SET on iloinen ja toiveikas tästä mahdollisuudesta kehittää alaa yhdessä Journalistiliiton kanssa. Alkaen tes-neuvotteluista ja ulottuen kulttuurialan laajempaan vaikuttamiseen. Hyvät työolot ja eri työmuotojen tunnistaminen yhteiskunnassa ruokkivat luovuutta, lisäävät hyvinvointia ja sitä kautta myös tuotteliaisuutta.", toteaa SET:n puheenjohtaja Matleena Kuusela.  SET:n jäsenet työskentelevät pitkien elokuvien, lyhyt-, dokumentti-, video- ja mainoselokuvien sekä tv-ohjelmien tuotannoissa. He ovat esimerkiksi assistentteja, kuvaajia, kuvaussihteereitä, lavastajia, leikkaajia, ohjaajia, valaisijoita tai äänittäjiä. Yhdistykseen kuuluu tällä hetkellä noin tuhat jäsentä.   SET:n jäsenet voivat nyt hakea henkilökohtaisesti Journalistiliiton jäsenyyttä. Ohjeita liittymiseen on SET:n Facebook-sivulla ja Journalistiliiton nettisivuilla. Journalistiliiton valtuusto päätti myös, että liitto tarkastelee sääntöjään ja palveluitaan niin, että ne ottamat entistä paremmin huomioon laajenevan jäsenkunnan. Journalistiliiton jäseninä on jo tällä hetkellä laaja kirjo erilaisia media- ja viestintäalan ammattilaisia, kuten toimittajia, kustannustoimittajia, graafikoita, kääntäjiä, viestintäyrittäjiä, ammattibloggaajia, av-alan ammattilaisia ja alan opettajia.   

Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.