Uutiset / 08.12.2017

Sovittelu elokuva- ja tv-tuotantojen työehdoista alkoi

Journalistiliitto on jättänyt valtakunnansovittelijalle lakkovaroituksen ja julistanut elokuva- ja tv-tuotannoille ylityökiellon. Kuva:
Journalistiliitto ja työantajajärjestö Palta ovat aloittaneet sovittelun elokuva- ja tv-tuotantojen työehdoista. Ensimmäinen sovittelutapaaminen oli valtakunnansovittelijan toimistolla torstaina 7.12. Valtakunnansovittelija Minna Helle on nimittänyt työriidan sovittelijaksi Jukka Ahtelan. Sovittelu jatkuu perjantaina 8.12. iltapäivällä. Journalistiliitto jätti lakkovaroituksen ja julisti sopimusalalle ylityökiellon 1. joulukuuta. Tiedot sovitteluaikatauluista päivittyvät tälle sivulle.

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.