Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Sopimus varmistui: MTV:n sisällöntekijöiden lakko peruuntuu

MTV:n sisällöntekijöitä koskenut ensi viikon lakonuhka peruuntuu. Palvelualojen työnantajat Palta on tänään hyväksynyt neuvottelutuloksen, joka koskee MTV:n sisällöntekijöiden työehtosopimusta. Journalistiliiton hallitus hyväksyi sopimuksen eilen.

Hyväksytty neuvottelutulos tarkoittaa uutta työehtosopimusta 160:lle sisällöntekijälle. Palkkoja korotetaan 3,7 prosenttia, sopimuskausi on 28 kuukautta, helmikuuhun 2022 asti. Sopimuksessa ollut kiky-määräys poistuu.

”Keskeisimmät kysymykset olivat palkkaan ja työaikaan liittyvät asiat”, sanoo Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen. Palkankorotustaso on hieman yleistä linjaa korkeampi. Sillä kompensoidaan sitä, että jaksotyötä tekevillä työnantaja saa jatkossakin teettää 115 tuntia kolmiviikkoisjaksossa.

Uuteen sopimukseen tulevat taulukkopalkat ja niille vaativuusmääritteet. Paikallinen työryhmä täsmentää kriteereitä huhtikuun loppuun mennessä. Taustalla on se, että palkkausjärjestelmä perustui uutistuotantoyhtiö Mediahub Helsingin toimintaan. Nyt sopimus koskee MTV Oy:tä.

”Viiden kuukauden neuvottelujen jälkeen sopuun täytyy olla tyytyväinen”, Savolainen painottaa.