Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho. Kuvaaja: Heli Saarela / Journalisti

SJL:n Hanne Aho on tyytyväinen Yle-selvityksestä

Ulkopuolisen Yle-selvityksen toteutuminen on myönteinen uutinen Journalistiliiton puheenjohtajalle Hanne Aholle.

”Selvitys pitää tehdä avoimesti ja tasapuolisesti. Se on tehtävä niin, että kaikkia osapuolia kuullaan, myös niitä, jotka eivät aiemmin ole uskaltaneet sanoa mitään.”

Aho kirjoitti Journalistiliiton jäsenille viime joulun alla suunnatussa sähköpostitervehdyksessä, että ulkopuolista selvitystä Ylen toiminnasta tarvitaan. Asiasta uutisoi muun muassa Journalisti.

”Toivoin sitä kahdesta syystä. Toinen syy on se, että Yleisradiossa on oltava työrauha. Asia ei kuitenkaan ole vain Ylen sisäinen. Kansalaisilla pitää myös olla luottamus siihen, että poliittiset päätöksentekijät eivät pysty vaikuttamaan Ylen journalistisiin linjauksiin”, Aho sanoo.

Yleisradio uutisoi torstaina 23.2., että se teettää ulkopuolisen selvityksen talon journalistisesta päätöksenteosta. Selvityksen tekee Helsingin yliopiston hallinto-oikeuden professori Olli Mäenpää, joka oli Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja vuosina 1999–2003. Selvitystyön tulokset julkistetaan toukokuussa.

Ylen toiminta on aiheuttanut laajaa julkista keskustelua viime syksystä asti. Eräät Yleisradion journalistit ovat väittäneet talon johdon estäneen joidenkin juttujen julkaisemisen. Syyksi on epäilty poliittista, talon ulkopuolelta tulevaa painostusta. Ylestä on myös irtisanoutunut toimittajia vastalauseena Ylen johdon linjauksille.