Uutiset / 19.10.2015

SJL:n puheenjohtaja yt:istä: ”Kehitystyö vaatii työvoimaa”

Elokuussa käynnistyneet Sanoma Media Finlandia ja Sanoman yhteisiä konsernitoimintoja koskeneet yt-neuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen tuloksena 241 ihmisen tehtävä lakkaa, kertoo Sanoma tiedotteessaan. Julkaisuja ei kuitenkaan olla tässä vaiheessa lakkauttamassa, sanoi Sanoman viestintäjohtaja Hanna Johde Ylen uutisille.

Yhteensä lähes 50 journalistia irtisanottiin Helsingin Sanomista, Ilta-Sanomista ja Sanoma Lifestyle -yksiköstä. Lisäksi tehtiin osa-aikaistuksia, tehtävänkuvien muutoksia ja eläkeratkaisuja.

Suomen Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho huomauttaa, että ilman riittävää henkilöstöä yhtiöllä ei ole kasvumahdollisuuksia.

”Nyt jos koskaan pitää panostaa kehitystyöhön ja laadun ylläpitämiseen. Tähän puolestaan tarvitaan työvoimaa, ihmisiä.”

Liiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen toteaa, että tähän mennessä Sanoman tuotteiden eteen on tehty paljon kehitystyötä. Hänen mielestään nyt ei saa käydä niin, että laadukkaat sisällöt vietäisiin lukijoilta pois.

Savolainen vetoaa myös kotimaisten mediamarkkinoiden tilannetta selvittävään työryhmään, jonka liikenne- ja viestintäministeriö asetti elokuussa.

”Nämä yt:t ovat taas yksi viesti tuolle työryhmälle. On tarve konkreettisille toimille, joilla tiedotusvälineitä voidaan auttaa. Lainsäätäjiltä tarvitaan järkeviä päätöksiä, joita olisivat esimerkiksi lehtien arvonlisäveron alentaminen ja mainonnan rajoitusten vähentäminen.”

PÄIVITETTY 22.10.: TIETO JOURNALISTIEN MÄÄRÄSTÄ LISÄTTY.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.