Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

SJL:n puheenjohtaja yt:istä: ”Kehitystyö vaatii työvoimaa”

Sanoman yt:t ovat päättyneet 241 työpaikan vähentämiseen. Irtisanotuista lähes 50 on journalisteja.

Elokuussa käynnistyneet Sanoma Media Finlandia ja Sanoman yhteisiä konsernitoimintoja koskeneet yt-neuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen tuloksena 241 ihmisen tehtävä lakkaa, kertoo Sanoma tiedotteessaan. Julkaisuja ei kuitenkaan olla tässä vaiheessa lakkauttamassa, sanoi Sanoman viestintäjohtaja Hanna Johde Ylen uutisille.

Yhteensä lähes 50 journalistia irtisanottiin Helsingin Sanomista, Ilta-Sanomista ja Sanoma Lifestyle -yksiköstä. Lisäksi tehtiin osa-aikaistuksia, tehtävänkuvien muutoksia ja eläkeratkaisuja.

Suomen Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho huomauttaa, että ilman riittävää henkilöstöä yhtiöllä ei ole kasvumahdollisuuksia.

”Nyt jos koskaan pitää panostaa kehitystyöhön ja laadun ylläpitämiseen. Tähän puolestaan tarvitaan työvoimaa, ihmisiä.”

Liiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen toteaa, että tähän mennessä Sanoman tuotteiden eteen on tehty paljon kehitystyötä. Hänen mielestään nyt ei saa käydä niin, että laadukkaat sisällöt vietäisiin lukijoilta pois.

Savolainen vetoaa myös kotimaisten mediamarkkinoiden tilannetta selvittävään työryhmään, jonka liikenne- ja viestintäministeriö asetti elokuussa.

”Nämä yt:t ovat taas yksi viesti tuolle työryhmälle. On tarve konkreettisille toimille, joilla tiedotusvälineitä voidaan auttaa. Lainsäätäjiltä tarvitaan järkeviä päätöksiä, joita olisivat esimerkiksi lehtien arvonlisäveron alentaminen ja mainonnan rajoitusten vähentäminen.”

PÄIVITETTY 22.10.: TIETO JOURNALISTIEN MÄÄRÄSTÄ LISÄTTY.