Uutiset / 28.08.2015

SJL:ltä 15 000 euroa sananvapaudelle

Journalistiliitto myöntää 15 000 euron tuen media-alan omalle sananvapaussäätiölle Vikesille. Asiasta päätti liiton hallitus eilisessä kokouksessaan.

”Kun maan hallitus on leikannut kehitysyhteistyöstä, me haluamme omalla tuellamme vakuuttaa, että meidän solidaarisuutemme ei ole kadonnut minnekään”, sanoo liiton puheenjohtaja Hanne Aho.

Kokonaissumma, jolla Journalistiliitto tukee Vikesin toimintaa, on 0,7 prosenttia liiton jäsenmaksutuotoista. Nyt myönnettävä 15 000 on tämän vuoden ensimmäinen jakoerä.

Vikes on kymmenen toimintavuotensa aikana kanavoinut sananvapautta edistäviin hankkeisiin lähes viisi miljoonaa euroa. Tästä avusta noin miljoona euroa on kerätty taustayhteisöjen eli suomalaisten journalistien lahjoituksina ja vapaaehtoistyönä.

Vikes tiedotti heinäkuussa, kuinka sen toiminta supistuu Sipilän hallituksen leikkausten seurauksena.

 

Lisätietoja:Juha Rekola

SJL:n kansainvälisistä asioista vastaava asiamies

juha.rekola (at) journalistiliitto.fi / 040 512 0036

 

Niklas Kaskeala

Vikesin toiminnanjohtaja

niklas.kaskeala (at) vikes.fi / 050 586 6422


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.