Uutiset / 24.11.2014

Sinulla on oikeus koulutukseen! Toteutuuko se – vastaa kyselyyn

”Työntekijällä on oikeus keskimäärin kahden päivän koulutusaikaan vuodessa työsuhteen alusta lukien.” Näin on kirjattu lehdistön työehtosopimukseen, joka takaa työntekijälle oikeuden osallistua ammatilliseen koulutusohjelmaan (TAKO). Sama periaate on kirjattu myös kustannustoimittajien sopimukseen (KAKO). Koulutuksen pelisäännöt löydät täältä.

Oletko saanut osallistua koulutukseen sovitulla tavalla? Entä minkälaisia koulutustarpeita sinulla on juuri nyt? Vastaa kyselyyn ja vaikuta! Vastaukset antavat liitolle tietoa kouluttautumisen pullonkauloista, joita tulee avata. Samalla saamme evästä liiton oman koulutustoiminnan suunnitteluun. Siirry kyselyyn tästä. Vastaaminen vie noin 10 minuuttia.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.