Uutiset / 27.05.2016

SFJ:n 10-vuotisseminaari oli vuoden järjestöteko

Vuoden järjestöteon palkinnon saivat Suomen freelance-journalistit ry:n puheenjohtaja Hanna-Kaisa Hämäläinen, varapuheenjohtajaksi vastikään valittu Noora Vaarala sekä SFJ:n hallituksen jäsen Arttu Muukkonen.

Vuoden 2015 järjestöteko oli viime joulukuussa järjestetty SFJ:n 10-vuotisjuhlaseminaari, jossa oli mukana yli 200 ihmistä. Palkintoperusteiden mukaan tilaisuus henki optimismia ja loi uskoa alan tulevaisuuteen. Lisäksi sosiaalista mediaa hyödynnettiin poikkeuksellisen taitavasti, ja ihmisiä liittyi liittoon vain päästäkseen seminaariin mukaan.

Kunniamaininnan järjestötoiminnasta ja luottamusmiestyöstä saivat Aito-Tehtaan luottamusmies Maija Sutela ja osaston puheenjohtaja Heli Valtonen. He ovat onnistuneet ihmisiä liiton piirissä tapahtuvaan toimintaan, ja heidän avullaan on vakinaistettu useita työsuhteita.

Luottamusmiespalkinnon saivat:

  • Sanoma Oy:n luottamusmiesnelikko Jussi Ahroth, Ilja Ojala, Tomi Peurakoski ja Ari Simberg.
  • Pohjolan Sanomien entinen ja nykyinen luottamusmies Juhani Tapio ja Matti Nikkilä.
  • Turun Sanomien luottamusmies Ossi Rajala.
  • Kalajokilaakson pääluottamusmies Hannu Verronen.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.