Uutiset / 28.11.2016

Sari Korpela-Välisaari RTTL:n puheenjohtajaksi

Journalistiliiton suurin jäsenjärjestö Radio- ja televisiotoimittajien liitto RTTL on valinnut kaudelle 2017 - 2018 uudeksi puheenjohtajakseen toimittaja Sari Korpela-Välisaaren .

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin toimittaja Sari Taussi ja toiseksi varapuheenjohtajaksi äänityön lehtori Aura Neuvonen. Korpela-Välisaari on päättyvällä kaudella toinen varapuheenjohtaja ja Neuvonen ensimmäinen.

Kaksi kautta puheenjohtajana ollut Ari-Pekka Sirviö irtisanoutui kesällä Ylen Oulun toimituksesta ja siirtyi journalismin lehtoriksi Oulun ammattikorkeakouluun.

Sari Korpela- Välisaaren henkilökohtainen varajäsen hallituksessa on Leea Ollikainen, Sari Taussin Maria Jyrkäs ja Aura Neuvosen Sami Huohvanainen.

Muut hallituksen jäsenet kaudella 2017 – 2018  ovat Maija Elonheimo (Leena Mattila), Antti Laakso ( Ari Welling), Miika Lauriala (Hanna Onttonen), Johanna Lehtola (Jenni Kivessilta), Kari Leppälä (Jukka Nyrhinen), Risto Mattila (Jari Mäkäräinen), Harri Moisio ( Kimmo Saarelainen), Kalle Niemi ( Nina Donner), Sanna Pietiläinen ( Arto Jousikari), Markku Pulkkinen ( Anu Pylkkänen), Susanna Sjöstedt (Antonia Berg) ja Sanna Väre (Jari Aula).

Valinnat tehtiin syysedustajakokouksessa 25.11.2016.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.