Uutiset / 16.03.2010

Sanoma News -valitus lähti Korkeimpaan oikeuteen

Markkinaoikeus hylkäsi tammikuussa Journalistiliiton tekemän valituksen Sanoma Newsin freelancereiden sopimusehdoista.

Journalistiliitto vei viime vuonna yksipuolisen avustajasopimuksen Markkinaoikeuden ratkaistavaksi. Valituksessa pidettiin kohtuuttomana palkkioiden maksuehtoja, tekijänoikeuksien siirtoa Sanoma Newsille ja sitä, että avustajat vastaavat mahdollisista oikeudenkäyntikuluista. Sanoma Newsiä kiellettiin 200 000 € sakon uhalla ratkaisuun asti käyttämästä avustajasopimuksissaan kiistanalaisia ehtoja.

Valituslupahakemus ja valitus löytyvät jäsensivuilta: http://www.journalistiliitto.fi/jasensivut/edunvalvonta/ (edellyttää kirjautumista).


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.