Uutiset / 28.04.2015

RTTL osoitti mieltään MTV:n vähennyksiä vastaan

RTTL:n kannanotto:

Viime viikolla MTV ilmoitti jälleen yt-neuvotteluista. Tällä kertaa kyseessä on kahdet yt-neuvottelut, joiden yhteenlaskettu vähennystarve on jopa 125 henkilötyövuotta. Toiset neuvotteluista käydään MTV Sisällöt Oy:ssä ja toiset samassa yhteydessä perustetussa Mediahub-yhtiössä. MTV Oy:n kolmatta vuotta jatkuvan rakenteellisen uudistuksen seurauksena yhtiön palveluksesta on ulkoistettu ja irtisanottu lähes koko sisällöntuotannosta vastaava henkilökunta.

Yhtiön on lopetettava työehtosopimusten kiertäminen ja työn tekemisen pirstaloittaminen yhä pienempiin tuotantoyhtiöihin. Tällainen työehtoshoppailu ei ole vastuutuntoisen mediayhtiön toimintatapa, eikä ole pidemmällä tähtäimellä kenenkään etu.

RTTL vaatii MTV Oy:tä kohtelemaan työnsä osaavia ammattilaisia hyvin, eikä pitämään heitä vain kustannuseränä. MTV:n ja sen alihankintayhtiöiden työntekijät työskentelevät jo nyt suurten paineiden alla ja henkilöstövähennykset huonontavat työssä jaksamista edelleen.

RTTL haluaa myös muistuttaa mielenilmauksellaan tuoretta eduskuntaa ja tulevaa hallitusta median huonosta taloustilanteesta. Lukuisissa suomalaisissa mediayhtiöissä yt-neuvottelut ovat tulleet valitettavan tutuiksi ja satoja journalisteja on jäänyt joka vuosi työttömäksi.  

Suomalaisen median toimintaedellytyksiä on parannettava. Digitaalisten sisältöjen arvonlisäveroa on alennettava. Lisäksi lainsäädännön pitää helpottaa kotimaisen median asemaa eikä päinvastoin. Esimerkiksi mainonnan rajoittaminen Suomessa iskee vain kotimaiseen mediaan ja antaa ulkomaisille mediayhtiöille merkittävää kilpailuetua.

Monipuolinen ja laaja-alainen kotimainen media on perusedellytys kansalaisten tasa-arvoiselle tiedonsaannille ja demokratialle.

Tästä voit katsoa videon RTTL:n kannanoton luovuttamisesta.

Lisätietoja:

 

Radio- ja televisiotoimittajien liitto

puheenjohtaja Ari-Pekka Sirviö

ari-pekka.sirvio@yle.fi

040-5190099

varapuheenjohtaja Aura Neuvonen (paikalla mielenilmauksessa)

aura.neuvonen@metropolia.fi

041-5401111

www.rttl.fi

Twitter: RTTL @rttliitto

#mtvyt


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.