Uutiset / 27.04.2011

Ronskeista puheista kirjoitettava harkiten

Perussuomalaisten uusi kansanedustaja Teuvo Hakkarainen lausuu Helsingin Sanomien sivustolla olevalla videohaastattelulla ronskeja kommentteja maahanmuuttajista ja mm. puhuu "neekeriukoista" ja maahanmuuttajien pikaisesta käännyttämisestä. Keskisuomalaisen Anna Kivinen kysyi Uimoselta kommenttia tämankaltaisiin haastatteluihin.

Uimosen mukaan kaikkia yhteiskunnallisia ilmiöitä pitää voida tiedotusvälineissä käsitellä, myös arveluttavia sanavalintoja.

-Tiedotusvälineen on kannettava vastuu siitä, millä tavalla puheenvuoroja käytetään, ettei syyllistytä itse siihen samaan mihin kyseinen henkilö, eli niin sanotun vihapuheen levittämiseen, Uimonen sanoo.

- Kun on tarkka ja noudattaa journalistin ohjeita, niin voi kirjoittaa aiheista. On mietittävä, miten tarkasti tällaisia puheita levittää.

Lue Keskisuomalaisen juttu kokonaan


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.