Uutiset / 27.04.2011

Ronskeista puheista kirjoitettava harkiten

Perussuomalaisten uusi kansanedustaja Teuvo Hakkarainen lausuu Helsingin Sanomien sivustolla olevalla videohaastattelulla ronskeja kommentteja maahanmuuttajista ja mm. puhuu "neekeriukoista" ja maahanmuuttajien pikaisesta käännyttämisestä. Keskisuomalaisen Anna Kivinen kysyi Uimoselta kommenttia tämankaltaisiin haastatteluihin.

Uimosen mukaan kaikkia yhteiskunnallisia ilmiöitä pitää voida tiedotusvälineissä käsitellä, myös arveluttavia sanavalintoja.

-Tiedotusvälineen on kannettava vastuu siitä, millä tavalla puheenvuoroja käytetään, ettei syyllistytä itse siihen samaan mihin kyseinen henkilö, eli niin sanotun vihapuheen levittämiseen, Uimonen sanoo.

- Kun on tarkka ja noudattaa journalistin ohjeita, niin voi kirjoittaa aiheista. On mietittävä, miten tarkasti tällaisia puheita levittää.

Lue Keskisuomalaisen juttu kokonaan


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.