Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Ranisesta Aaltosen seuraaja

Valtio- ja oikeustieteen maisteri Raninen aloitti työnsä Journalistiliitossa – mutta ei ensimmäistä kertaa.

Maija Raninen, 28, on aloittanut Suomen Journalistiliiton (SJL) työehtoasiamiehenä. Raninen valittiin Valtteri Aaltosen tilalle, kun Aaltonen siirtyi SJL:sta muihin tehtäviin.

Ranisen vastuualueita ovat muun muassa pätkätyöasiat sekä Aaltoselle aiemmin kuuluneet Yleisradion sopimukset. Aaltosen vastuualueista yhdistyslakiasiat eivät periytyneet Raniselle, vaan niitä hoitaa nyt työehtoasiamies Sanna Nikula.

Raninen ei ole Journalistiliiton palveluksessa ensimmäistä kertaa. Hän työskenteli liiton määräaikaisena työehtoasiamiehenä syksystä 2014 kevääseen 2015. Tämän jälkeen hän toimi ammattiliitto SuPerin palveluksessa, kunnes Journalistiliitosta viime vuoden lopulla soitettiin.

”Halusin takaisin SJL:oon monipuolisen ja mielenkiintoisen työnkuvan vuoksi. Nautin siitä, että saan auttaa jäseniä mitä monimuotoisemmissa asioissa. SJL on edelläkävijä monissa asioissa, esimerkiksi epätyypillisten työsuhteiden tunnistamisessa. Koen voivani oppia täällä paljon uutta”, Raninen sanoo.

Maija Raninen valmistui tämän vuoden alussa oikeustieteen maisteriksi Helsingin yliopistosta ja aikaisemmin valtiotieteiden maisteriksi Turun yliopistosta. Oikeustieteen opinnoissaan Raninen erikoistui työoikeuteen. Ennen Journalistiliittoa ja SuPeria hän työskentelí opintojensa ohessa Tehyn edunvalvontaneuvojana.

”Ammattiliitossa työskentelyn parhaita puolia on jäsenten työehtojen kehittäminen ja ajantasaistaminen. Ammattiliittojen edunvalvonta on laaja-alaista jatkuvasti elävässä työmarkkinatilanteessa. Journalistit työskentelevät mitä erilaisemmissa työpaikoissa ja työsuhteissa, joten edunvalvonta on haastavaa ja mielenkiintoista.”