Uutiset / 15.01.2016

Ranisesta Aaltosen seuraaja

Maija Raninen, 28, on aloittanut Suomen Journalistiliiton (SJL) työehtoasiamiehenä. Raninen valittiin Valtteri Aaltosen tilalle, kun Aaltonen siirtyi SJL:sta muihin tehtäviin.

Ranisen vastuualueita ovat muun muassa pätkätyöasiat sekä Aaltoselle aiemmin kuuluneet Yleisradion sopimukset. Aaltosen vastuualueista yhdistyslakiasiat eivät periytyneet Raniselle, vaan niitä hoitaa nyt työehtoasiamies Sanna Nikula.

Raninen ei ole Journalistiliiton palveluksessa ensimmäistä kertaa. Hän työskenteli liiton määräaikaisena työehtoasiamiehenä syksystä 2014 kevääseen 2015. Tämän jälkeen hän toimi ammattiliitto SuPerin palveluksessa, kunnes Journalistiliitosta viime vuoden lopulla soitettiin.

”Halusin takaisin SJL:oon monipuolisen ja mielenkiintoisen työnkuvan vuoksi. Nautin siitä, että saan auttaa jäseniä mitä monimuotoisemmissa asioissa. SJL on edelläkävijä monissa asioissa, esimerkiksi epätyypillisten työsuhteiden tunnistamisessa. Koen voivani oppia täällä paljon uutta”, Raninen sanoo.

Maija Raninen valmistui tämän vuoden alussa oikeustieteen maisteriksi Helsingin yliopistosta ja aikaisemmin valtiotieteiden maisteriksi Turun yliopistosta. Oikeustieteen opinnoissaan Raninen erikoistui työoikeuteen. Ennen Journalistiliittoa ja SuPeria hän työskentelí opintojensa ohessa Tehyn edunvalvontaneuvojana.

”Ammattiliitossa työskentelyn parhaita puolia on jäsenten työehtojen kehittäminen ja ajantasaistaminen. Ammattiliittojen edunvalvonta on laaja-alaista jatkuvasti elävässä työmarkkinatilanteessa. Journalistit työskentelevät mitä erilaisemmissa työpaikoissa ja työsuhteissa, joten edunvalvonta on haastavaa ja mielenkiintoista.”


Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.